Hängivet partygäng på jakt efter extas.

Biljetter

20 nov

19:00

21 nov

19:00

Med utgångspunkt i ritualer och firanden från både dåtid och nutid samlar Gisèle Vienne i ”Crowd” 15 unga människor på scenen i ett koreograferat rave.
Ett hängivet partygäng i en brun gegga av jord, alla på jakt efter extas. En kollektiv eufori med böljande kroppar och flyktiga känslor av kärlek, intimitet, våld och rus.

Gisèle Vienne har alltid fascinerats av människans mörka vrår. Av våld, manipulation och dominans.
” Erotik, död, våld… detta är frågor som rör oss alla. Frågor som kan störa oss – till och med äventyra helt vårt samhälle beroende på hur vi väljer att uppleva dom.”

Hennes bakgrund innehåller både musik, filosofi, dans och dockteater. Som koreograf har hon aldrig väjt för det obehagliga och frånstötande. Hon har bland annat utforskat en seriemördares brott, satt en ung konståkare som spök-astronaut och tvingat ut fyra karaktärer i en hotande mörk skog.

https://vimeo.com/336329281

I ”Crowd” samarbetar hon, som många gånger tidigare, med elektromusikern Peter Rehberg och med den amerikanske författaren Dennis Cooper

Om koreografen

Gisèle Vienne

Gisèle Vienne föddes 1976. Hon är en fransk-österrikisk konstnär, koreograf och regissör. Efter examen i filosofi, hon studerade på Ecole Supérieure Nationale des Arts de la Marionnette. Hon arbetar regelbundet med bland annat författarna Dennis Cooper, musikerna Peter Rehberg och Stephen O’Malley, och ljusdesigner Patrick Riou.
Sedan hennes kompani grundades 1999 har 14 föreställningar skapats. Hon har koreograferat och regisserat, i samarbete med författaren Dennis Cooper, m.fl.

För mer information besök: www.g-v.fr

Biljetter

Dela event: