Biljetter

27 feb

19:00

28 feb

19:00

En överdådig middagsbjudning blir en äventyrsfärd genom olika dimensioner av makro- och mikrokosmos. I Deep Dish samarbetar danskompaniet Liquid Loft med konstnären Michael Blazy och skapar en fantasieggande värld där sallad plötsligt blir skog och inget är vad det verkar.

Genom live-film där dansarna själva styr kameran skapas sinnesintryck och bilder som utmanar publikens perception. Bordet dignar av allt från frukt till sjöanemoner och genom kameralinsen förvandlas dessa till ett science fiction-liknande landskap i en metafor för ständig förökning och förändring.

Liquid Loft bjuder på en explosion i form och färg, men också en reflektion över den mänskliga strävan efter kontroll, och den tunna gränsen mellan skönhet och förgänglighet.

Liquid Loft skapades 2005 av koreografen Chris Haring, musikern Andreas Berger, dansaren Stephanie Cumming och dramaturgen Thomas Jelinek. I sina föreställningar och installationer kopplar Liquid Loft dans till andra former av samtida konst för att skapa mångfacetterade allkonstverk. 2007 vann de Guldlejonet på Venedigbiennalen för föreställningen Posing Project B – The Art of Seduction.

Deep Dish är den sista delen i serien The Perfect Garden Series där Liquid Loft utforskar hur installation, föreställning och ljud kan kombineras.

Biljetter

Dela event: