Biljetter

FlamencoFredag förvandlar Dansens Hus Lilla Scen till en tablao, flamencoscen fylld av ren flamencopower. Nervkittlande stunder av improvisation möter genomarbetade kompositioner, artisterna rycks med i stämningen och tar dig in i flamencons magiska värld. Det blir lyriska gitarrsolon, djup sång – cante jondo och dans fylld med rytmer och styrka.

Vi börjar med en kort introduktion till flamenco av vår presentatör, därefter kliver FlamencoFredag på scen som denna kväll samlar några av våra främsta flamencoartister. I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor, i det improvisatoriska, interaktiva och i det levande som får håren att resa sig. Det mänskliga mötet mellan flamencoutövarna och publiken ligger i fokus. Kvällen avslutas förstås med en fin de fiesta, flamencojam.

Kvällens artister

Ann ”La Pantera” Sehlstedt – dans
David Montero – dans
Pia del Norte – dans
Pepita Rohde – sång
Erik Steen – gitarr
Per Lenner – gitarr
Robin Cochrane – slagverk
Roberto Gonzalez – presentatör

FlamencoFredag är Stockholms ”tablao”, en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen där flamenco slagit igenom. Tidigare i år tog FlamencoFredag hem priset som Årets Arrangör på den årliga Folk- och Världsmusikgalan, har hittills presenterat ett hundratal enskilda flamencoartister från såväl Norden som runt om i världen och är den enda kontinuerliga flamencoscenen i Sverige.

Biljetter

Dela event: