Biljetter

11 maj

20:30

12 maj

20:30

Duetten ”Konflikt” är en våldsförebyggande föreställning med inspiration från både kung fu och battles.
I båda handlar det om att vara målmedveten, skicklig och ständigt sträva efter att bli bättre. Om att möta en motståndare som ska besegras utan våld. En kroppslig konversation där deltagarna svarar på varandras impulser och skapar i nuet.
Se ”Konflikt” som en uppmuntran till konsten av självförsvar och att hantera och lösa konflikter i en kreativ riktning. Föreställningen utforskar också olika hjältefigurer och jämför deras handlingar. Kan vi lyfta hjältar som löser konflikter utan våld, och kan vi sträva efter att vara dom hjältarna?

Duetten dansas, och är koreograferad av, Ida ”Inxi” Holmlund och Alexandr ”Sashdilla” Antochvili.

Om koreograferna

”Inxi” Holmlund

Ida ”Inxi” Holmlund är en frilansande dansare, koreograf och danslärare bosatt i Stockholm.
Hon började sin danskarriär 2009 med en dansroll i musikalen ”Playme” på Svenska Teatern i Helsingfors.  År 2010 blev hon topp fem i den finska versionen av danstävlingen ”So you think you can dance” som sändes i finsk tv.
Hon är utbildad på Åsa folkhögskolas Five styles och One style-linjen i Sköldinge, samt på Juste Debout school i Paris.
Hon har dansat/dansar för koreografer som Mari Carrasco, Erik Linghede och Örjan Andersson.

Inxi är medlem i vogue-huset Prodigy och är känd inom vogue- och ballroom-scenen med namnet Inxi Prodigy. Något som tagit henne både till modetidningen Vouges arrangemang och till Balmain×H&M:s modevisning i New York

Inxi dömer och deltar i dansbattles både internationellt och i Sverige.

Alexandr ”Sashdilla” Antochvili

“Sasha” har varit delaktig i den svenska hip-hop scenen sedan 10 år tillbaka. Han är känd för sin musikalitet, höga tekniska förmåga och vilja att vinna. Nyfikenheten för rörelse och annorlunda inspirationskällor berikar hans uttryckssätt och gör hans dansstil unik.

År 2009 utvecklade han sina streetdans kunskaper på Broadway Dance Center i New York. Där blev han även introducerad till tap dance som fick en stark inflytande i hans dans. Bland de titlar han vunnit runt om i Europa finns till exempel: ”Hyper Week” hiphop (Italien) , ”Urban Moves” hiphop (Norge), ”Hiphop Revolution” hiphop (Sverige), ”GbG City Jam” Allstyle battle (Sverige), ”Experimental Battle” Göteborgs Operan (Sverige), ”Solo Kingz” Hiphop(Sverige), ”SDK” Sweden team battle all style (Sverige), ”Culture battle” Experimental (Danmark), ”Battle Bad” Hiphop (Sverige). Sasha har medverkat i uppsättningar som ”Kungarnas Gård” på Folkteatern i Göteborg 2011. 2009 blev han medlem i gruppen Octagon Crew, från Göteborg. Samma år vann de skandinaviska Mästerskapen i breakdance. Han medverkade i Eurovision Song Contest 2016 i Fredrik ”Benke” Rydmans ”Grey People”.
Sasha är medlem i Ambra Succis kompani Diambra C.A.M och medverkade i föreställningen ”Striving to achieve” som visades på Dansens Hus 2017.
Du kan även hitta Sasha i ”Dansboxen” på scenkonstmuseet i Stockholm.

Biljetter

Dela event: