Biljetter och info

Kan man uppleva någons minnen? Kan man känna dem i kroppen? Nu kommer ett unikt tillfälle att uppleva ett fascinerande dansverk inifrån.

Spelas på

Lilla scen

Övrigt

Gratisbiljetter hämtas i Dansens Hus foajé 30 minuter innan föreställning.

Längd

75 min

Omsluten av ett behagligt mörker tar alla i publiken på sig hörlurar och deltar på egna villkor. Berättelsen och musiken ni hör väcker fantasi och kanske också kroppen i rörelse.

Koreografen och dansaren Rani Nair tar er med på en betagande resa – en upplevelse av ett dansverk som hon själv ärvde för snart två decennier sen. Sedan dess har hon arbetet med verket och undersökt danshistoria, feminism, vördnad och uppror.

För snart 50 år sedan skapade den tyske danspionjären Kurt Jooss sitt livs sista verk, Dixit Dominus, till Händels klassiska körstycke med samma namn. Solot skapades med och för Lilavati Häger, en framstående indisk dansare bosatt i Sverige. Efter hennes död 2002 gick verket i arv till en annan danskonstnär med indiska rötter, Rani Nair från Skåne.

Medverkande

Koreograf och medverkande

Rani Nair

Dramaturg

 Nasim Aghili

Rum och kostym

 Joanna Ekström

Styling

Aida Keflai

Ljudkonsult

Malin Holgersson

Grafisk form

Cecilia Höglund

Producent och stöd

Riksteatern.

Producerad med stöd av Kulturrådet, Lunds Kommun, Stenkrossen .

Framarbetad under residens på Inter Arts Centre Malmö, och Ufer Studio Berlin genom  Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram.

Kulturnatt Stockholm

Läs mer om natten och stadens program.

ad