Biljetter

26 apr

18:00

Hela Stockholm rullar ut den lila mattan. Det gör ju självklart vi också! En kväll där huset är öppet och alla är välkomna. Fri entré och en massa program på Dansens Hus. Välkomna!

Kulturnatt på Dansens Hus

Kl. 18.00-22.30 Smakprov och prova-på
I Dansens Hus foajé pågår en mängd olika aktiviteter. Här blir det bland annat invigning av installationen Inverted Loop samt smakprov ur Dansens Hus kommande Streedansfestival Urban Connection. Medlemmar ur Above The Clouds bjuder intill workshops i streetdansstilen locking, streetdansbattle samt berättar om olika streetdansstilar.

Workshop locking (30 min) 18.15, 20.00
Introduktion till olika streetdansstilar (20 minuter) 19.15 och21.00
Streetdansbattle, 21,30-22.30

19.00- ca 20.00 Lilla scen, THE HOLLOWS 2
 av ROBIN JONSSON (föreställning)I sina tidigare verk har Robin Jonsson inspirerats av tv-spel. Den här gången står Zombien i fokus så akta dig, de bär på infektion och smitta! Vänligen observera, denna programpunkt kräver biljett och ordinarie biljettpris gäller. 20.15- ca 20.45 Lilla Scen, Eftersnack med Robin Jonsson
 Möt Robin Jonsson och ställ dina egna frågor! Robin Jonsson är dansare och koreograf med bas iBryssel Han har bl. a gjort Super Conflict, I Believe I Can See The Future och Simulations. Hans stycken har spelats bl. a i Belgien, Tyskland och Skandinavien.

20.00–21.30 Shake It Out! Dansmanifestation på Sergels Torg på Drottninggatan (livestreamas till filmduk på Stora scen). Avslutas med glittrig dansfest på Dansens Hus Stora scen 20.30- ca 21.30.
Under april månad har Dansens Hus och scenkonstnären Tove Sahlin/ Shake it Collaboration bjudit in till workshops för allmänheten och dansare från Cullbergbaletten Arbetet utmynnar i en dansande manifestation för allas rätt att ta plats på scen, i staden och världen. Dansmanifestationen startar ute på gator och torg och avslutas med en glittrande föreställning på Dansens Hus stora scen.

MEDVERKANDE KOREOGRAFI Tove Sahlin/ Shake it Collaborations
VISUELLT CONCEPT Josefin Hinders och regissören och dramatikern Nasim Aghili som medverkar i projektet inom ramen för ett samarbete med Konstgruppen FUL.
Med stöd av Stockholms Stad och Kulturrådet

18-19, 22.30 – 24.00 DANSBIO, Stora scen
Här ger vi dansfilmer i olika format. Vi visar den mångfaldigt prisbelönade filmen The Cost of Living av DV8 och filmen Ajö med koreografen Mats Eks solo som gjorts för världsberömda ballerinan Sylvie Guillem, kortfilmsserien Vi förändrar oss av Gunilla Heilborn och JUCK av Cajsa Godeé och Emelie Enlund.

Biljetter

Dela event: