Om kärlek och vänskap mellan verket och upphovsmakaren.

Biljetter

20 sep

20:00

21 sep

20:00

Selma är kärleken och gemenskapen mellan verket och upphovsmakaren; en relationsskildring som visar på hur vi är med och skapar varandra.

Linda Blomqvist förhåller sig till verket som hon förhåller sig till ett subjekt. Att investera i ett verk är för henne nära besläktat med att investera i en relation.

– Det går åt båda hållen, man måste åka med och vilja bli förändrad och upplyst av den andre. En stor del av skapandet handlar om att vårda och kultivera, att vara närvarande och lyssna och samtidigt vara tydlig med sina egna önskemål, behov och gränser. Hur kan man uppleva något som inte kognitivt kan förstås?
LINDA BLOMQVIST

Under en tid har Linda nu umgåtts med, skrivit till och om, dansat med och för, känt och delat med Selma. Alla dessa sätt att bygga en relation och en samvaro har sedan utkristalliserats till en föreställning.

Stanna kvar!

Den 21:a september! Kom och mingla loss i Dansens Hus ljuvliga lilla foajé efter Linda Blomqvists föreställning Selma.

Det bjuds på olika alkoholfria drycker, snacks och THE VIBE!

Kort om THE VIBE

The Vibe är ett performance som kan beskrivas som en klubb, och en sällskaplighet där vi kan umgås och dansa med varandra. The Vibe för samman de danser vi bär inom oss. Den återanvänder och tillgodoser dessa material som vi skapat och som vi bryr oss om. Varje dans behandlas som ett autonomt objekt som nu har fått ett nytt liv utanför dess ursprungliga kontext.
I detta space kan material från olika kontexter, tid och uttryck vävas samman och föda en ny påverkan.

Koncept och koreografi: Linda Blomqvist
Medverkande: Lendl Barcelos, Linda Blomqvist, Madeleine Lindh, Sandra Lolax och Marcus Doverud

Om koreografen

Linda Blomqvist

Linda Blomqvist är född i Stockholm 1985. Hennes arbete syftar till att expandera begreppet koreografi med fokus på alternativa produktionssätt, process och praktik ur spekulativ synpunkt med olika former och uttryck.

Linda studerade dans på Royal Swedish Ballet School 1995-2004 och på P.A.R.T.S 2008-2010. Hon har arbetat med koreografer som Anne Teresa De Keersmaeker, Mårten Spångberg, Alexandra Pirici, TG Stan, Cristina Caprioli och Dora Garcia för att nämna några.

Tillsammans med Emma Daniel, Anna Gaiotti och Adriano Wilfert Jensen driver hon plattformen Indigo Dance.

Biljetter

Dela event: