Biljetter

5 okt

19:00

6 okt

19:00

I Love Chapter 2 befinner vi oss efter sammanbrottet. Smärtan och förödelsen kommer krypande över scengolvet som en sjukdom som drabbar dansarnas kroppar. Rummet osar av katastrof, av att allt hopp är ute. Ett verk som ger dig en anledning – eller en chans – att verkligen få gråta ut.

Den israeliske koreografen Sharon Eyal har etablerat sig som en av den samtida dansens mest eftertraktade koreografer. Sharon Eyals säregna stil influeras starkt av två stora linjer i hennes liv: tiden som stjärndansare i Batsheva Dance Company och hennes stora fascination för klubb- och ravevärlden.
Eyal började som dansare i det världsberömda Batsheva Dance Company och har därifrån både arbetat som biträdande konstnärlig ledare och huskoreograf för kompaniet. 2009 började hon kreera för andra kompanier. I Sverige har hon arbetat med både  Göteborgsoperan och gjort de hyllade verken Bill och Half Life för Kungliga Operans balett. Hon har också haft andra spännande samarbeten, som när hon för några veckor sedan koreograferade för Christian Diors stora visning under Paris Fashion Week 2018.

Nu är Sharon Eyal tillbaka i Stockholm – den här gången med det egna kompaniet L-E-V som hon driver tillsammans med mångåriga samarbetspartnern Gai Behar – och verket Love Chapter 2. En mörk värld av ensamhet, förtvivlan och sökandet efter kontakt.

Biljetter

Dela event: