Ambra Succi LYSSNA

Biljetter & info


Hip-hop, film, dancehall, spoken word, popping och house i en melankolisk och stark föreställning om våldet som sker runt omkring oss; i hemmet, i skolan, på gatan. Ambra Succi, känd från Bounce, har en mäktig tro på en bättre framtid. I ”LYSSNA” lyfter hon fram de personliga berättelserna från dansarna Farzad Ahmed, Rebecca Livaniou, Danielle Lundgren, Jennifer Ellen Pacaanas och Amelis Riquelme Nicoletti.
I föreställningen deltar även sångerskan Kristin Amparo med låtarna ”Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa” och ”Min längtan”. All övrig musik har Ambra Succi, för första gången, komponerat själv.

”Vi har varit tysta för länge och burit på dessa hemligheter fyllda av skam. Rädslan för hur folk man bryr sig om kommer reagera. Hur de kommer ändra beteende och hur de kommer se en med nya ögon. Men skammen borde vara förövarnas att bära. Och de i omgivningen som inte sett alla rop på hjälp samt varningssignaler och agerat. Dessa monster som nu rör sig fritt i vårt samhälle har vi skapat och bär ansvar för.

Jag kämpar än idag trots allt våld jag upplevt, att älska mig själv och att förlåta de som låtit sina demoner gå utöver mig. Vi måste bli mer lyhörda, ha empati och alltid LYSSNA! I slutändan mår vi alla dåligt av våld oavsett form. Både offer och förövare behöver hjälp ut ur mörkret.” – Ambra Succi

Om koreograferna

Eftersnack 13/9 : Den skeva bilden av förorten

Jerzy Sarnecki i samtal med koreografen Ambra Succi

Jerzy Sarnecki föddes i Polen och kom till Sverige som flykting 1969. Han studerade sociologi, pedagogik och psykologi vid Stockholms universitet samtidigt som han arbetade som ungdomsledare på kommunala fritidsgårdar. 1978 avlade han doktorsexamen i sociologi vid Stockholms universitet.

Sarnecki har arbetat som utredare vid Stockholms kommun och forskare och sedermera utredningschef vid Brottsförebyggande rådet. 1993 utnämndes han av regeringen till professor i allmän kriminologi och prefekt för kriminologiska institutionen vid Stockholms Universitet. Han har publicerat över 150 böcker, forskningsrapporter, vetenskapliga artiklar m.m. Han anlitas ofta som expert i kriminologi av massmedier, myndigheter och andra organisationer.

Ambra Succi

Koreograf och regissör

Ambra Succi är född i Helsingfors av en finsk mamma och italiensk pappa. Hon kom till Sverige 1997 för att börja på Balettakademien. Ambra var en av grundarna till den framgångsrika streetdansgruppen Bounce. Hon är också koreografen bakom bland annat Loreens schlagertriumf Euphoria, rockoperan American idiots, operan Carmen. Utöver alla frilansuppdrag för Sveriges artistelit driver hon dansskolan DIAMBRA och kompaniet Crazy Artist Movement. På Dansens Hus har hon tidigare visat sin ”Striving to achieve” – en föreställning om Ambras egen livsresa.

Kristin Amparo

Sångerska

Sitt stora genombrott fick Kristin Amparo sommaren 2014 med topplistehiten ”Din soldat” som hon skrev och sjöng tillsammans med artisten Albin. Kristin Amparo har arbetat med stora delar av den svenska musikeliten; bland annat Nina Persson från Cardigans, Oskar Linnros och Janne Schaffer. Hon rör sig fritt mellan genres och har varit en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic, med flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo. Kristin har även en bakgrund i jazzutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan.

Eftersnack 13 sep med Jerzy Sarnecki

Stanna kvar! Efter föreställningen sker ett eftersnack med rubriken ”Den skeva bilden av förorten” med koreografen Ambra Succi och professorn Jerzy Sarnecki.

Mer information

Jag förstår

ad