Vacker, symbiotisk duett med en akrobatisk dansare, och en dansande akrobat.

Biljetter

25 sep

18:00

26 sep

18:00

Möt cirkusartisten Marta Alstadsæter och dansaren Kim-Jomi Fischer i en intim kväll där dans och akrobatik möts över genregränserna.

En fysisk dialog där Marta och Kim genom konstant förflyttning av vikt, riktning och rörelse ställer frågor om medvetandet. Varifrån kommer våra tankar? Engel är en performance om inre kamp och beslutsfattande.

Marta och Kim möttes 2015. Deras olika historia blev grunden för ett blomstrande samarbete. I åren som gått sedan dess har de skapat sig eget konstnärliga uttryck genom att djupdyka i de möjligheter och kvaliteter som finns i symbiosen mellan akrobatik och dans.

https://vimeo.com/335148138

Om koreograferna

Marta Alstadsæter

Marta Alstadsæter (Hammerfest, Norge 1990) kommer från en konstnärlig familj. Hon hade planer på att bli författare, men hamnade till sist i Nederländerna och akrobatiken. Hon har specialiserat sig på handakrobatik och har en Bachelor of Circus Arts från Codarts University i Rotterdam. Vid sidan av sitt eget arbete jobbar hon som frilansande artist, med bland annat Erik Kaiel/Arch8, Cie Woest och ingår i Collective Penguin Productions.

Kim-Jomi Fischer

Kim-Jomi Fischer (Utrecht, Nederländerna 1985) föddes in en familj av gatuarister och blev tidigt introducerad till akrobatik. Men Kim själv drogs istället till dans. 2007 tog han examen från Codarts, Rotterdams dansakademi.  Sedan dess har han arbetat som frilansande dansare i Nederländerna för koreografer som Ann vd Broek, André Gingras, Liat Waysbort, Loïc Perela, och Suzy Blok.
Under 2011 arbetade han för DV8 Physical Theatre i produktionen ”Can we talk about this?”. Idag är Kim tillbaka i Nederländerna där han arbetat mest med Pia Meuthen, Ivan Perez och Erik Kaiel. 

Biljetter

Dela event: