Biljetter

Next Thing ville slå fast att streetdancen har en plats i scenrummet och visa för publiken vilken stor mängd olika estetiska och konstnärliga uttrycksformer som finns inom genren. Föreställningen arrangerades i samarbete med Poetry in Motion.

På scen: Arkeolog 8

Arkeolog 8 består av Camilla Reppen, Camilla Walków, Josefine Alfredsson och Tarika Wahlberg. Under kvällen presenterar de en del av nya verket Lucy: ”Sprunget ur henne, språnget i henne, springer från henne. Göms något? Glöms något? Visa alla lager! Stolt, starkt och som vi ser på världen. Hälften. Eller bara reflektioner av ljus. Lucka. Läcka. Luckor läcker. Vi är läckra.”

The Last Minute
Utmanande streetdance blandas med nycirkus i den annorlunda föreställningen Freeless, där mötet mellan människor står i fokus. I föreställningen experimenterar fyra artister med att kontrollera scenen och att bryta mot scenkonstens oskrivna regler. Medverkande: Eos Karlsson, David Sahlström, Jonathan Morell och Lucas Carlsson.

Progressive People

Progressive People är ett danskompani med hiphop som bakgrund som gärna testar gränser i alla dess former. Kompaniet består av Mariella Parra, Lucas Carlsson, Viktor Fröjd och Andreas Sanchez. Under kvällen visar de ett stycke som tar upp den inre frågan som vi alla funderat över. Vem är jag? En existentiell fråga som har lika många svar som åsikter.

Hygglige House & Samspel

Hygglige House är en dansgrupp som arbetar med gruppimprovisation med utgångspunkt i house. Det som händer på scen sker i nuet, inget set är det andra likt. De samarbetar med två DJs från klubbkollektivet Samspel, Lucas Grind och Mikael Fransson Arman, som står för musiken under stycket. Med Mischa Grind på slagverk skapas gemensamt en helt improviserad föreställning som totalt framförs av 12 personer.

What came out of the mothership

What came out of the mothership är en nystartad dansgrupp som inriktar sig på Locking. Gruppen består av de fyra medlemmarna: Cajsa Godée, Amanda Vähäsarja, Theresa Gustavsson och Carolina Havervall. Under kvällen visar de föreställningen ”LÅDANS” där de på ett fantasifullt sätt leker utifrån lockingens fyra hörn. Så beskriver gruppen sitt verk: ”I våra desperata försök att jobba utanför lådan bestämde vi oss istället för att utforska den!”

Anna Näsström

Anna Näsström presenterar stycket Boxwood som hon själv beskriver så här: ”A decorative box may be opened by raising, pulling, sliding or removing the lid, which may be hinged and/or fastened by a catch, clasp, lock, or adhesive tape.”

Anna är bland annat utbildad vid Dans & Cirkushögskolan. Hon har också studerat och arbetat i New York där hon satte upp två verk på olika Off Broadway-scener och medverkade i en Bollywoodfilm. Anna har också vunnit battles i New York och Europa i Voguing, Runway, Waacking, All styles och Experimental. Anna är medlem i det Sverigebaserade danskompaniet P*fect!

Biljetter

Dela event: