Biljetter

27 mar

19:00

28 mar

19:00

29 mar

19:00

Fyra personer i en radiostudio på scen. De spelar musik, snackar politik, gör intervjuer och delar med sig av liv och livsöden. En blandning av morgonradio, Ring P1 och Filosofiska rummet.

Direktsänd radio, brottning, utopisk kvartettdans och radioteater – allt i en koreografisk kontext. On Air är ett dansverk som navigerar mellan olika lager och uttryck, som pekar i många riktningar och skapar rum för publikens egna tolkningar. On Air är dans som radio, feminism som radio, koreografi som radio och radio som scenografi. Det är radio som något som för människor samman. Mer än något annat handlar On Air om olika sätt att vara tillsammans.

Föreställningen ges på engelska.

Ladda upp inför föreställningen – lyssna på poddarna från ”On Air”

Lyssna på Cecilia Djurbergs recension av ”On Air” i Kulturnytt SR

Kolla in trailer

Four people in a radio studio on stage. They’re playing music, talking politics, doing interviews, sharing stories of life and destinies.  A mashup of morning radio, Ring P1 and The philosophical room. All through Nadja’s eyes.

The performance is in English.

Nice to know/Fun facts about Nadja Hjorton:
Member of the ÖFA-collective
Previous performances by Nadja Hjorton in Stockholm: Radio dance at MDT and Dansens HusHösten 2013 visade Nadja sitt självbiografiska solo Radio dance under blandkvällen Absolut Dans på Dansens Hus. I föreställningen sände hon sitt egna radioprogram live som skildrar hennes liv från barndom till vuxen med Sverige och världens politiska klimat som bakgrund. Nu väljer hon att spinna vidare på radioformatet och har initierat verket On Air som hon skapar tillsammans med koreograferna Halla Ólafsdóttir, Zoë Poluch, Jessyka Watson-Galbraith.

Nadja Hjorton är koreograf och dansare med sin bas i Stockholm. Hon är utbildad i Stockholm vid dansarutbildningen på Balettakademien och på DOCH under ledning av Mårten Spångberg. Nadja är intresserad av att arbeta med koreografi i olika kontexter. Hon har arbetat tillsammans med koreografer som Zoe Poluch , Stina Nyberg, Halla Olafsdottir och Amanda Apetrea och tillsammans utgör de en grupp konstnärer arbetar med dans och koreografi i Sverige , som vill utmana normer och föreställningar om vad koreografi och dans är och kan vara.

Kul att veta om Nadja Hjorton

Medlem i ÖFA-kollektivet

Tidigare föreställningar av Nadja Hjorton i Stockholm

Radio dance på MDT och Dansens Hus.

Biljetter

Dela event: