Biljetter

I SAI TRIO möts flamenco, samtida konstmusik och jazz. Flamencodansaren Sònia Sánchez förenas med musikerna Agustí Fernández och Ivo Sans i en nyskapande föreställning som utgår från improvisation.

Piano, trummor och flamencoklackar utgör basen i denna rytmiska trio som är lika mycket en konsert som en dansföreställning.

Den katalanska dansaren Sònia Sánchez är en av flamencovärldens verkliga förnyare. Med en klassisk skolning som bas har hon fortsatt utforska flamencons uttryck, kroppsspråk och kärna, i sin strävan efter att förverkliga sin egen version av dansen. Sedan hon upptäckte de japanska dansstilarna butoh och body weather har hon också använt sig av de teknikerna för att hitta nya rytmer och nya sätt att skapa.

SAI TRIO är ett oväntat möte mellan olika element där helheten blir mycket större än summan av delarna.

Om Sònia Sanchez

Den katalanska dansaren Sònia Sánchez har dansat flamenco i hela sitt liv. Sedan början av 2000-talet har även fördjupat sig i de japanska dansstilarna butoh och body weather, och skapat en egen praktik där hon undersöker nya sätt att röra sig och att skapa. Under senare år har hon satt upp Retales (2007), Rincones y claros de bosques (2008), 23 de mayo (2009), El Pliegue (2012) och Temple (2013).

Biljetter

Dela event: