Paloma Madrid koreograf, performer och dansare.

Biljetter

11 okt

20:00

Om koreografen

Mer om: Paloma Madrid

Paloma Madrids danskonst placeras mellan communitybaserade och konstfältet. Ett av hennes mest uppmärksammade verk är ”Dans i Lägenhet”, en dansföreställning som lånas genom biblioteket, precis som när du lånar hem en bok. Föreställningen fick stor medial uppmärksamhet 2008 tom 2013 och turnerade både nationellt och internationellt. Paloma har jobbat tillsammans med konstnären Marina Abramovic i ”The cleaner” på Moderna museet och med koreografen Deborah Hay i henne soloperformance ”Market”. Paloma har koreograferat ett tjugotal föreställningar, kurerat dansfestivaler och dansat sedan 2005. Hon är utbildad inom nya performativa praktiker i koreografi och danspedagogik från DOCH, Uniarts.

palomamadrid.me

Mer om: Sofia Castro

Sofia Castro är en dansare och koreograf som främst intresserar sig för flamenco och möjligheten att fördjupa och utveckla dansstilen. Redan som barn upptäckte hon sin stora kärlek till dansen. Hon föll senare för flamencons uttryck, flyttade till dess ursprungs källa, Sevilla, där hon var bosatt och yrkesam under 10 år. Hennes tidigare verk har presenterats i såväl traditionella flamenco scener som på scener för nutida konstform. Hon har även medverkat på diverse produktioner som skådespelare och musiker. Sofia har sin bas i Sverige men arbetar även internationellt med flertalet samarbetsprojekt.

sofiacastro.net

Mer om: Pia Del Norte

Pia ”del Norte” Pohjakallio hör till de mest anlitade flamencoartisterna i Norden. Med sin bas i Stockholm driver hon Sveriges enda kontinuerliga flamencoscen, FlamencoFredag, arbetar gränsöverskridande med musik och ljud och tror på flamencons direkta uttryck, dess interaktivitet samt dess kraft som en universell konstform.

piadelnorte.com

Biljetter

Dela event: