2023 12 04 Accelerator Front 7396

Dansens Hus Elverket

Elverket är en experimentell teaterscen för modern dans, teater och sceniska experiment på Linnégatan 69 på Östermalm i Stockholm. Elverket ligger cirka 400 meter från tunnelbanan Karlaplan. Här spelar de flesta av våra gästspel, se fullständigt program för våren 2024 och hösten 2024 här.

Confidencen

Sveriges äldsta rokokoteater från 1753 i Ulriksdals slottspark. Confidencens säsong sträcker sig från april till september med ett program som innehåller opera, konserter, teater och dans. I september 2024 spelas Jérôme Bel och Estelle Zhong Mengual
Non-Human Dances här. Adressen till teatern är: Confidencen, Ulriksdals slottsteater, 170 79 Solna

Accelerator

En konsthall som är en del av Stockholms universitet, med uppdrag att aktivt samverka med samhället. Accelerator producerar utställningar med internationell och svensk samtidskonst och det är alltid fri entré till utställningarna. På entréplan finns låsbara skåp och utställningshallen går att nå med hiss. I september 2024 visas The Companion med WAUHAUS på konsthallen, och för att se denna behöver du köpa biljett och boka en tid. Närmaste tunnelbanestation är Universitetet och adressen till konsthallen är: Frescativägen 26A, 114 18 Stockholm.

Nationalmuseum 

Nationalmuseum är Sveriges konst- och designmuseum och grundades 1792 vilket gör det till ett av Europas äldsta konstmuseer. Entrén till museet ligger på museets framsida, som vetter mot kajen. Hiss från gatunivå upp till entrédörren finns till höger om entrétrappan. Hissen har plats för rullstolar, permobil och barnvagnar. Närmaste tunnelbanestation är Kungsträdgården med uppgång Blasieholmen. Buss 65 stannar alldeles utanför museet. Under hösten 2024 visas det platsspecifika performanceverket MINOR ARCANA av Poste Restante på museet. Adressen till museet är: Södra Blasieholmshamnen 2, Stockholm. 

Hallen i Farsta,  en 650 m² stor hall i Stockholms södra stadsdel Farsta, som dans och koreografiorganisationen, ccap, 2019 förvandlade till ett offentligt utrymme för social intra-aktion genom konst. Hallen är tillgänglig med rullstol. Det finns en hiss och en större toalett, för tillfället dock utan armstöd. Tyvärr finns ingen hörslinga installerad eller hjälpmedel för synvariationer. Adressen till Hallen är Mårbackagatan 11, 123 43 Farsta.

Från Farsta tunnelbanestation promenerar du i 15 min längsmed Larsbodavägen till Ågesta Broväg, korsar rondellen och fortsätter i samma riktning, vägen byter namn till Mårbackagatan. Snart ser du entrén till Telestaden på vänster hand. Från Farsta pendeltågsstation: promenera 15 min, helst igenom bostadsområdet mot Arvikagatan, sväng höger på Mårbackagatan och vänster in i Telestaden.

Tidigare spelplatser

Under 2023 och 2024 kunde du även möta Dansens Hus på:

Husby Ishall, Under våren 2024 spelade föreställningen Murmuration med Le Patin Libre här.

Bonniers Konsthall, en konsthall med fokus på samtidskonst från hela världen i Vasastan i Stockholm.

Årsta Folkets Hus Teater, en teater på Årsta Torg, ca. 10 min från centrala Stockholm.