Med inspiration av både balett och teckenspråk visar kanadensiska Cas Public en nytolkning av Beethovens mästerverk, symfoni nummer 9.

Biljetter

14 apr

19:00

Hur upplever vi musiken om vi inte hör den? Cai Glover övervann en hörselnedsättning för att bli professionell dansare. När han mötte koreografen Hélène Blackburn såg hon något nytt och spännande i hans sätt att uttrycka sig.

Hans förutsättning blev gnistan till en föreställning som satte hörseln i fokus. Och vad passar då inte bättre än att lyfta in ett klassiskt mästerverk skapat av en döv tonsättare.

Hur är det möjligt att uppfatta den monumentala storheten i Beethovens nionde symfoni om man liksom Beethoven är hörselskadad? Verket 9 förkroppsligar den utmaningen genom en djärv resa som utforskar våra sinnen och hur vi upplever, uppfattar och tolkar. En resa där tystnadens gränser trängs undan och kroppens språk tar över.

https://vimeo.com/258282506

Cas Public

Grundades 1989 av koreografen Hélène Blackburn. Deras produktioner tas alltid fram under processer av grundlig research och med ett konstnärligt utforskande som utgångspunkt. Danskompaniet har som ständigt mål att introducera samtida dans för den breda allmänheten och då i synnerhet den unga publiken, bland vilka de har hittat en egen nisch och också involverar dem för sin fortsatta utveckling . Cas Public är kända för sina högenergiska och högkvalitativa produktioner och har utmärkt sig på de internationella scenerna.

Biljetter

Dela event: