Zero Visibility Corp (NOR) Again 21 – 22 mars 2018


Eftertraktade koreografen Ina Christel Johannessen, sju suveräna dansare, musik för symfoniorkester och en ljudkonstnär med ett unikt instrument. Tillsammans blir det AGAIN – en storslagen kväll där elektro möter kraftfulla dansare och en böljande scenbild.

Som så ofta i Ina Christel Johannessens verk kretsar frågorna kring livets motsättningar. Närhet och distans. Styrka och skörhet. Tillsammans med framlidne kompositören Marcus Fjellström har hon i AGAIN skapat ett stort symfoniskt dansverk. Det brusar, gnistrar och sprakar i Fjellströms klanger som skapar ett ljudlandskap med intensiv atmosfär.

Dansarna är valda med ett stort spann i fråga om ålder och erfarenhet. De balanserar Ina Christels koreografi i det komplexa samspelet mellan orkester, rörelse och visuell scenbild. Klänningar och kostymer i svart och vitt tar orkesterns estetiska uttryck upp på scenen. Som kontrast – en flexibel scenfond av böljande wellpapp.

AGAIN, är strukturerad i fyra satser:

AGAIN
come again
again and a gain
and again…it might not happen…

Again hade urpremiär på NorrlandsOperan den 30 november 2012. Den har därefter presenterats på turné i Europa och kommer nu till Dansens Hus innan de fortsätter till Kanada.

Eftersnack 21 mars

Stanna kvar! Efter föreställningen sker ett eftersnack med koreografen Ina Christel Johannesen.

Mer information

Jag förstår

ad