Sju suveräna dansare och symfonisk elektro i en visuellt stark föreställning om människornas upprepade strävan efter att känna sig levande, om att bli sedda och att känna sig värdefulla.

Biljetter

21 mar

19:00

22 mar

19:00

Eftertraktade koreografen Ina Christel Johannessen, sju suveräna dansare, musik för symfoniorkester och en ljudkonstnär med ett unikt instrument. Tillsammans blir det AGAIN – en storslagen kväll där elektro möter kraftfulla dansare och en böljande scenbild.

Som så ofta i Ina Christel Johannessens verk kretsar frågorna kring livets motsättningar. Närhet och distans. Styrka och skörhet. Tillsammans med framlidne kompositören Marcus Fjellström har hon i AGAIN skapat ett stort symfoniskt dansverk. Det brusar, gnistrar och sprakar i Fjellströms klanger som skapar ett ljudlandskap med intensiv atmosfär.

Dansarna är valda med ett stort spann i fråga om ålder och erfarenhet. De balanserar Ina Christels koreografi i det komplexa samspelet mellan orkester, rörelse och visuell scenbild. Klänningar och kostymer i svart och vitt tar orkesterns estetiska uttryck upp på scenen. Som kontrast – en flexibel scenfond av böljande wellpapp.

AGAIN, är strukturerad i fyra satser:

AGAIN
come again
again and a gain
and again…it might not happen…

Again hade urpremiär på NorrlandsOperan den 30 november 2012. Den har därefter presenterats på turné i Europa och kommer nu till Dansens Hus innan de fortsätter till Kanada.

Biljetter

Dela event: