Spektakulär, dränkt i romans och nostalgi.

Biljetter

15 feb

20:00

16 feb

20:00

Du vet varför du är här men du vet inte hur det kommer att vara att gå härifrån. Vi bjuder in dig till spänningen av dina egna förväntningar på den alldeles nära, kommande och avlägsna framtiden. Vi kan inte förutspå framtiden men vi kan leka med den.

Vi bestämmer parametrarna för solnedgångens sista uppenbarelse. Den är ogripbar i sin längd – oförstörbar, tjock och ogenomskinlig – gäll i sin intensiva klarhet. Ljus i skiftande färger påbörjar en långsam rörelse uppifrån och ner; så långsamt att rörelsen blir nästintill omärkbar.

Solnedgången skiftar förutsägbart från gul till orange till röd och alla nyanser däremellan.
Du har sett det förut. Du tror att vi kanske lurar dig.
Du tänker – det här kan inte vara den sista solnedgången.

Publiken är spridd över dansgolvet. Din plats i rummet är förutbestämd. Vi tror att du vill få den bästa utsikten från början till slut.

Du är här med antagandet om att det kommer att bli spektakulärt. Vi lovar dig spektakulärt, som i cineastiskt hårresande och stort, dränkt i romans och nostalgi.

Om koreografen

Rachel Tess

Rachel Tess (född 1980, Portland, Oregon) är dansare och koreograf bosatt i Kivik och Knislinge. Hon är konstnärlig ledare för Milvus Artistic Research Center och Rachel Tess Dance i Portland, Oregon. Hon tog sin kandidatexamen (BFA) vid The Juilliard School i New York år 2004. Under sin tid vid Juilliard mottog Tess Princess Grace Award och var medlem i Lar Lubovitch Dance Company.

Tess har dansat för Les Grands Ballets Canadiens de Montreal, Göteborgsoperans Balett och haft en fast anställning vid Cullbergbaletten i Stockholm. Hon har visat sina koreografiska arbeten i Stockholm, Montreal, New York, Costa Rica och i Portland, Oregon. Hon var en del av Dance Magazine’s 25 to Watch år 2010 för sitt arbete som co-ledare för Rumpus Room Dance i Portland, Oregon.

År 2013 tog Tess en master i koreografi från mastersprogrammet New Performative Practices vid Dans- och Cirkushögskolan (DOCH) i Stockholm. Samma år mottog hon och genomförde Princess Grace Foundations residensprogram Works in Progress Residency vid Baryshnikov Arts Center i New York med projektet Souvenir. Hon är ordförande för i Östra Skånes Konstnärsgrupp (ÖSKG) sedan februari 2017.

Tess verk Souvenir visades på Wanås Konst 2014. Hon presenterades av Lower Manhattan Culture Council (LMCC) i samarbete med Princess Grace Foundation och Baryshnikov Arts Center år 2014 och 2015. Hon är också involverad i det pågående projektet These are Bodies, These are Motions, This is the Place med dansaren och koreografen Benoît.

Biljetter

Dela event: