Biljetter

Dansen i Badke går från social feststämning till klaustrofobisk utmattning, och tillbaka igen. Tio palestinska dansare, med bakgrund inom allt från hiphop till balett, kastar sig ut i en glad bröllopsdans. De kommer inte att sluta, inte ens när strömmen kopplas ur.

Föreställningens titel Badke är en medveten tvist av namnet på den populära folkdansen ”dabke” som är en modern arabisk folkdans som dansas vid festligheter i Libanon, Jordanien, Irak, Syrien och Palestina.

Ensemblen i Les Ballets C de la B visar oss en spännande kompott av glädje, och en önskan att vara en del av en komplex värld. Sida vid sida med glädjen står dock den andra delen av verkligheten med våld och ockupation. I slutändan segrar dock tanken: vi kommer att dansa tills vi kollapsar. Förbered dig på ett högt danstempo och en smittande lust att röra på kroppen. Les Ballets C de la B bjuder på fullt ös med lekfull akrobatik, hiphop, capoeira och manlig magdans.

Verket är skapat av dansarna tillsammans med koreograferna i belgiska Les Ballets C de la B; Koen Augustijnen, Rosalba Torres Guerrero, (som även dansar i kompaniet Rosas) och dramaturgen Hildegard De Vuyst.

Badke går på turné med Dansnät Sverige och spelas efter Stockholm också i Malmö, Göteborg, Kungsbacka, Jönköping, Västerås, Karlskrona och Umeå.

Biljetter

Dela event: