Omvärdera synen på en fotbollsmatch i denna twerkande, skakande, disco-freestyle-battle. Två team i guldshorts spelar en dödligt seriös match med en discokula som fotboll – endast ett lag kan vinna.

Biljetter

Spelas på

Sergels torg

18 aug

18:00

Ingen kostnad, utomhus

19 aug

18:00

Ingen kostnad, utomhus

20 aug

16:00

Ingen kostnad, utomhus

Låt bollens oväntade koreografi ta dig med på en ride med fullständigt spektakulära möjligheter. Get your freak on! Detta är ett samarbete mellan Stockholms Kulturfestival och Dansens Hus och äger rum på Sergels torg/Parkteatern.

Matchen/föreställningen spelas med hjälp av de grundläggande formerna och reglerna för europeisk fotboll. Men för att få röra sig på planen måste allt ske med danssteg. Genom att aldrig stå still utvecklas en kontinuerlig improvisation som följer bollen. Samtidigt måste deltagarna ägna stor uppmärksamhet åt det konstnärliga som också är en faktor för att vinna spelet.

För att fastställa den konstnärliga nivån presenterar en panel av tre konstnärliga domare poäng två gånger under matchen, först under halvtid och sedan en sekund efter matchen. Dessa två omgångar av poäng läggs till eventuella mål för att avgöra vinnaren. Om till exempel ett lag inte har gjort ett mål, men de har fått högre poäng från domarna som har ansett dem vara överlägsna dansare, vinner de.

Bortsett från det performativa, skiljer sig spelet också från proffsfotbollen i att den bortser från ställningstaganden kring kön, kulturella och estetiska normer. Den här matchen har inte tid för den vanliga hypermaskuliniteten som tillskrivs fotboll – deltagarna har bara fullt upp med att dansa. När den utförs och tas emot som den ska, skakar, shimmar och snurrar Discofoot ​​oss längre bort från vårt samhälles krångliga klassificeringar.

Se Discofoot på YouTube

Biljetter

Dela event: