Biljetter

10 maj

10:00

Gillar du streetdans? Är du nyfiken på hur det ser ut på en dansscen? Gillar du att skapa? Den 10 maj bjuder vi in små som stora busfrön att upptäcka Dansens Hus.

Bli scenograf för en dag
Här får du tillsammans med scenografen Linda Irenedotter Ingemansson veta mer om hur en scenograf arbetar, smygitta på repetitioner på Stora scen och själv pröva att vara scenograf genom att bygga din egen miniscen. Scenografi-verkstan är öppen mellan 10.30 -16.30. Linda har genomgång kl. 10.30, 12.30 och 14.30. Gratis. Ålder från 6 år och uppåt. Ingen föranmälan.

Dansstopp med Errol Dobreva
Gillar du att dansa? Välkommen att inta dansgolvet tillsammans med streetdansaren Errol Dobreva. När musiken spelar dansar vi allt vi kan, när den slutar gäller det att så snabbt som möjligt vara stilla. Gratis. Dansgolvet är öppet mellan 10.30 – 16.00. Gratis. Passar alla åldrar.

Hur låter det när vi rör oss?
Vanligtvis är det dansaren som rör sig till musiken. I installationen Inverted Loop är det tvärtom, här är det du som styr ljudet genom dina rörelser. En av de två italienska konstnärerna som gjort installationen, Franscesca Mariotti, är på plats och visar dig hur det går till. Gratis. Passar alla åldrar.

Föreställning, Soprummet:
En föreställning där barn (4-7 år) möter en hög med skräp som plötsligt får liv och förvandlas till ett scenrum av färg, form och fantasi. Ur högen växer instrument och rörelser fram medan föreställningen byggs upp med barnen mitt i händelsernas centrum.
Föreställningstider: kl.10.00, 13.00, 15.00 (Lilla scen) Boka biljett här

Workshop, testa Hip hop!
Urban Connection erbjuder roliga och energiska dansklasser för barn (4-7 år) där de får utmana sin kroppskontroll, taktkänsla, rytm och stil utifrån streetdansens uttryck. Här får de lekfullt, spännande och interaktivt utforska genren och hitta den egna dansen under ledning av streetdansarna och danspedagogerna Lovisa Owén och Emelie Empo Enlund.
Workshopstider: kl. 11.00, 14.00, 16.00(Lilla scen) Boka biljett här

HOLD – VIDEOINSTALLATION
Dyk ner i kuddhavet och titta upp i taket. Här kan du se filmen HOLD av Erik Linghede, en dansfilm om längtan efter närhet och behovet av att skapa mening och sammanhang. I HOLD vävs olika dansstilar samman så som popping, tutting och waving. Installationen är öppen kl. 10.00 – 16.00. Gratis. Ingen föranmälan.

Biljetter

Dela event: