Biljetter

19 okt

13:00

När den franska koreografen Bintou Dembélé skapar dans dras hon till berättelser som har osynliggjorts. I den här föreställningen arbetar hon med två samtida dansstilar – hiphop och krump och ställer frågor om det förflutna som uttrycks och avslöjas i dansarnas rörelser. Skillnaderna mellan hiphopens mjuka rytmer och krumpens aggressiva uttryck bygger föreställningen S/T/ R/A/T/E/S. Titeln kommer från engelskans ”stratum” (lager, skikt) och anspelar på utforskandet av det förflutna genom olika lager.

På scenen ser du Binto Dembélé tillsammans med ”krumparen” Anne-Marie Van dite Nash, sångerskan Charlène Andjembé och musikern Charles Amblard. Bintou Dembélé är en av banbrytarna inom fransk hiphop och har dansat med de stora streetkompanierna i Frankrike. Hon tillhör en generation av dansare som har tagit steget från gatudans och battles till scenen. Med sitt eget kompani Rualité skapar hon verk som tar upp frågor om kolonialism, representation, kroppen och blicken.

Om Krump
Krumping är en form av streetdans med ursprung i USA som karaktäriseras av snabba och aggressiva rörelser med armar, ben, huvud, bröst och fötter.

Biljetter

Dela event: