Fötterna spelar över golvet, i snabbt tempo och på upptakt. Överkroppen gungar, som ett oavbrutet böljande som skvallrar om både musikalitet och själ. Housedans är inte bara en social dans utan erbjuder även en större gemenskap. Med groove och hög energi tillåts du förlora dig i musikens dunkande och dansens puls.

Biljetter

Föreställningslängd

45 minuter

21 mar

19:00

22 mar

19:00

Med en passion för housedans och dess vokabulär har koreografen Cassiel Gaube låtit grotta ner sig i dansstilens mejslade fotarbete och skickliga vändningar. Här kartläggs och dekonstrueras alla de steg som ingår i housedansens repertoar. Trion leker med stegen, dess karaktäristiska studsande ”footworks” och bålens gungande ”jacking”.

Rörelser, rytmer och attityder flätas samman, synkroniseras och upplöses. Med hjälp av kroppslig och musikalisk logik utforskas housedansens rika ordförråd och dansarna hittar nya uppfinningsrika sätt att artikulera dem tillsammans.

Soirée d’études bjuder på en överraskande dialog med samtida dans och housedance. Ett ordlöst samtal mellan dansarnas fotarbete där ljudet från sneakers och andetag är det enda som hörs.

 

 

Foto: Marc Domage

Cassiel Gaube

Koreografen och dansaren Cassiel Gaube är utbildad vid P.A.R.T.S. i Bryssel där han utexaminerades 2016. Med sin bas i både Bryssel och Paris har han dedikerat sig åt dansstilen house med ett koreografiskt arbete befinner sig i skärpunkten mellan samtida dans, hiphop och klubbdans. Han navigerar sig välbetänkt mellan praktikerna för att hela tiden hitta nya former och uttryck.

2023 11 20 Aw Main 2023 11 20 En Co Funded By The Eu Pantone
Biljetter

Dela event:

Workshop för yrkesverksamma dansare!

Delta i en houseworkshop ledd av Cassiel Gaube. Cassiel har gjort sig känd genom att dekonstruera dansstilen och tolka den på sitt sätt. Med ett stort stycke teori och djupgående analys får du låta dina fötter dansa över golvet. Workshopen är anpassad till dig med dansvana. Den hålls på Elverket den 22 mars kl 10.00 – 13.00 Anmälan görs senast kl 16.00 den 21 mars via länken här.