Carte Blanche, Norges nationalkompani för samtida dans gästar Dansens Hus med den hyllade föreställningen Corps de Walk av Sharon Eyal och Gai Bachar.

Biljetter

 

Corps de Walk handlar om att gå, om att flytta, om ett statiskt tillstånd med speciella stunder och små nyanserade förändringar i kroppen. De tolv dansarna är uniformerade i hudfärgade kostymer, vitt hår och vita kontaktlinser.

Sharon Eyal har samarbetat med den israeliska musikeren och DJ Ori Lichtik i flera år, och hans ljudbild understödjer hennes starka scenspråk även i denna föreställning.

Sharon Eyal föddes i Israel och har dansat i Batsheva Dance Company i flera år. Från att vara en framstående dansare har hon utvecklats till en eftertraktad koreograf. Under de senaste åren har hennes verk framförts av Batsheva Company and Ensemble. Genombrottet som koreograf kom med föreställningen Love (2003). Sedan 2005 har Eyal varit en huskoreograf i Batsheva under Ohad Naharins ledning. 2005 återskapade hon Love for Carte Blanche och 2009 koreograferade Killer Pig för kompaniets kvinnliga dansare.

Gai Bachar är en konstnär, kurator och producent  inom video, musik och performance. Under åren 1999 till 2005 var han ansvarig för olika arrangemang, och technoraves. Från 2005 samarbetade han med Sharon Eyal och grundade dansverket Bertolina (2006), Makarova Kabisa (2008) och Bill (2010), alla skapade för Batsheva Dance Company samt Killer Pig (2009) för Carte Blanche.

Biljetter

Dela event: