Ett generationsmöte utan dess like.

Biljetter

Tre generationer koreografer, tre olika föreställningar, tre olika upplevelser – under ett och samma besök. Koreograferna Mats Ek, Johan Inger och Alexander Ekman lämnar alla varsitt bidrag till föreställningen ”Ek, Inger, Ekman”.

Del 1: Hon var Svart 37 min
I mer än 40 år har Mats Ek varit verksam som koreograf världen över. Mellan 1982-1993 var han Cullbergbalettens konstnärlige ledare och han har skapat ett tjugotal dansverk för kompaniet. Hon var Svart från 1995 anses av många vara ett av Eks främsta verk. Det här är första gången på 12 år som Cullbergbaletten dansar det i Sverige.

Del 2: 40 M UNDER 19 min
Alexander Ekmans dansfilm 40 M UNDER spelades in i KTH:s nedlagda reaktorhall sommaren 2009. Ekman, född 1984, har bland annat dansat i Cullbergbaletten och är nu en internationellt framgångsrik koreograf. Hans arbete sågs senast på Dansens Hus hösten 2008 i Boléro, en bejublad föreställning med GöteborgsOperans Balett.

 

Del 3: Negro con Flores 35 min
Johan Inger var konstnärlig ledare för Cullbergbaletten under fem år fram till 2008. Negro con Flores blev en stor framgång vid premiären för drygt fyra år sedan. Verket var Ingers första i ett steg på väg mot ett nytt formspråk. Han är en nu frilansande koreograf och har bland annat tilldelats Birgit Cullberg-stipendiet.

Biljetter

Dela event: