Biljetter

12 okt

19:00

13 okt

19:00

Han har kallats både geni, pionjär och basen i det som kallas den nya flamencon. Sevillafödde Israel Galván är ett av flamencovärldens verkliga affischnamn. I oktober kommer han till Stockholm med ”FLA.CO.MEN” – en föreställning med rötterna i traditionell flamenco men med Galváns egen experimentella twist av avantgarde.

Galván är sannerligen en scenens kameleont. På ett kort ögonblick skiftar hans kropp mellan macho-matador, ironisk tramsighet och delikat elegans. Oblygt leker han med flamencons traditionella element – den melankoliska sången, det virtuosa fotarbetet, handklappen – blandar och transformerar till en helt nyskapad form med sin egen kropp i fokus.

”To call Galván a brilliant dancer is like saying Einstein was pretty good at physics. I have never seen anything remotely like him.” DAILY EXPRESS

Om koreografen

Israel Galván

Dansare och koreograf

Israel Galván föddes 1973 i Sevilla och växte upp i en värld fylld av flamenco med två dansande föräldrar. 1994 anslöt han till Compañía Andaluza de Danza, under ledning av Mario Maya, och det var där hans karriär tog fart. 1998 hade han premiär på sitt allra första egna verk “Mira! / Los Zapatos Rojos” – en föreställning som revolutionerade hela uppfattningen om vad en flamenco-show är. Sedan dess har han presenterat verk såsom La Metamorfosis, Galvánicas, Arena och La Curva.

Senast Dansens Hus hade besök av Galván var 2015 då han gästade vår stora scen tillsammans med en annan superstjärna, Akram Khan, i verket ”Torobaka”.

Biljetter

Dela event: