Sydafrikanska superstjärnan Dada Masilo åter på Dansens Hus.

Biljetter

15 mar

19:00

16 mar

19:00

Giselle har sydafrikanska storstjärnan Dada Masilo hittat en ny klassiker att dissekera och twista. Med  sydafrikanska glasögon blir 1800-tals baletten en uppdaterad  berättelse om krossade hjärtan, feminism och hämnd. Eller som hon själv säger ”It will NOT be a pretty ballet”.

Giselle är Dada Masilos fjärde tolkning av en stor klassiker. Först ut var Romeo och Julia (2008) – ett ambitiöst projekt för den då blott 23-åriga Masilo.
2009 gjorde hon Carmen och 2010 Svansjön, som presenterades 2014 på Dansens Hus för en hänförd publik.

Masilo har engagerat den sydafrikanske kompositören Philip Miller för att göra ett musikaliskt landskap  med såväl klassisk harpa och cello som afrikanska slagverk och sånger. Inspirerat av Adolphe Adams originalmusik.
Dansarna är samtliga sydafrikanska artister varav flera var med i Svansjön 2014. På scenen i titelroll dansar Dada med sin fascinerande och starkt särpräglade stil.

Dada Masilo’s Giselle är ett beställningsverk av The Joyce Theater’s Stephen and Cathy Weinroth Fund  for  New Work; the Hopkins Center, Dartmouth College; la Biennale de la danse de Lyon 2018, Sadler’s Wells. 

Om koreografen

Dada Masilo

Dada Masilo är född och uppvuxen i Soweto i Johannesburg, Sydafrika. Hennes verk har turnerat över hela världen. Hon började sin bana med att studera dans på Johannesburg Dance Factory och på National School of the Arts i Johannesburg. Efter ett års studier på  Jazzart Dance Theatre i Kapstaden gick hon vidare till den legendariska P.A.R.T.S. o Belgien där hon studerade i två år. Efter det återvände Masilo 2006 till Sydafrika och började där skapa sina egna verk.

Dada Masilo hyser en stor kärlek för alla typer av klassiker, såväl Shakespeare som Tjajkovskij, balett till flamenco. Som dansare har hon gjort sig känd för sin särpräglade stil och som koreograf för sina modiga val att ta sig an stora klassiska historier och impregnera dem med sin egen kultur och historia.

Biljetter

Dela event: