Vibrerande dancehallföreställning om styrka, syskonskap och tillhörighet.

Biljetter

5 mar

19:00

Fem dansare välkomnar oss in på den vibrerande dancehallscenen. Med kärlek, attityd och energi delar Unruly Gang med sig av mellanförskapets enorma kraft. I mellan är en explosiv och inspirerande dansföreställning som ger oss kraft att stå för upp för de vi är eller vill vara. Föreställningen har Sverigepremiär på Dansens Hus. Därefter går den på turné i landet med Riksteatern.

Koreografen Imenella Mohamed tog över dansgolven under 2018 med sin debutsingel Chagga. Tillsammans med den nära kollegan Rut Roos lyfter hon nu styrkan i att vara “third culture kid”.

  • Det är coolt att vara third culture kid. Det är coolt att prata turkiska och vara från Somalia. Det är coolt att jag i min musik kan använda olika språk, så att andra third culture kids kan känna igen sig. Jag tycker synd om dem som aldrig kan få möjligheten att uppleva det. Att ha ett större sammanhang, säger Imenella

Imenella Mohamed och Rut Roos har dansat ihop sedan 2013. Då startade de två dancehallklasser i Rinkeby – en aktivitet som har skapat starka band mellan deltagarna:

  • I Sverige har dancehall blivit en kvinnorörelse på grund av att de flesta utövarna är kvinnor och vår tolkning av kulturen har vuxit fram i ett systerskap. Det handlar om att som tjej kunna ta plats, känna sig självsäker och trygg i den egna kroppen och inte låta andras åsikter definiera ens närvaro, säger Rut Roos.

Föreställningen produceras av Riksteatern.

Biljetter

Dela event: