Biljetter

26 maj

19:00

27 maj

19:00

28 maj

19:00

Bli först i världen med att se det legendariska dansteaterkompaniet DV8 Physical Theatres senaste verk!

Lyssna på förhandsintervju med Lloyd Newson från Kulturnytt tisdag 27/5 av Cecilia Blomberg

John är en personlig berättelse om kriminalitet, övergrepp och sökande efter kärlek. Koreografen Lloyd Newson låter publiken kika in i en för många okänd och brutal värld, som sällan gestaltas på scen.

Låt dig beröras av en radikal och poetisk föreställning om hur ett trassligt förflutet påverkar men också om viljan att göra sig fri från det som har varit.

Australienfödde Lloyd Newson är en världskänd koreograf vars kompromisslösa arbeten har haft stort inflytande på den samtida dans- och teaterscenen. Hans verk kännetecknas ofta av en stark social och omvärldsanalytisk agenda, inte sällan med utgångspunkt i ett hbtq-perspektiv, där hans bakgrund från psykologi- och sociologistudier påverkat hans konstnärskap.

”Brännande vittnesmål i dansdokumentär” /SvD om tidigare verk

”Viktigt och smärtsamt vackert” /nummer.se om tidigare verk

I snart 30 år har kompaniet turnerat över hela världen med sina föreställningar och även producerat en mängd prisbelönta filmer som alla har det gemensamma att de utmanar uppfattningen om hur dans kan eller borde vara då gruppen rör sig obehindrat mellan dans, text, teater, rörelse och filmkonst. Lloyd Newson blev nyligen utnämnd som en av de hundra mest inflytelserika konstnärer som arbetar i Storbritannien under de senaste hundra åren, tillsammans med konstnärer som Benjamin Britten, David Hockney och Samuel Beckett.

Läs om tidigare verk:

Intervju med Lloyd Newson från SvD 2011

Intervju med Lloyd Newson från DN 2011

Can We Talk About This? förhandsvisades på Dansens Hus juni 2011. Föreställningen turnerade över hela världen och vann både Helpmann Best Award for Best Dance 2012 i Australien och Production of the Year, Tanz Magazine 2012 i Tyskland.

Referat i SvD
Referat i DN

To be Straight With You gästade Dansens Hus hösten 2008. Den vann Grand Prix de Danse i Frankrike 2009.
Läs recension från SvD
Artikel från DN

Biljetter

Dela event: