Biljetter

11 sep

19:00

12 sep

19:00

Välkommen till en helkväll med två interaktiva verk som från olika utgångspunkter granskar vår digitala samtid.

Ludvig Daae: MM

I MM gör Ludvig Daae en virtuell duett med sig själv. Vi se hur Ludvig förhandlar med och förhåller sig till sig själv på film i en konstnärlig process där Ludvig är både skaparen och utövaren. MM leker med hur koreografen är närvarande under föreställningen och ett objektifierande av dansaren på scenen. När MM utvecklas blir fler faktorer tydliga. Filmskaparen Joanna Nordahls röst blir tydligare under föreställningens gång då hennes konstnärliga val i redigeringen av filmen får ta större plats. Filmen får en egen roll då filmens språk visar på saker som är omöjliga att återskapa live.

Är både film och livesolo två halvor av en helhet? Vem av de två versionerna av samma person relaterar man starkast till?

Alessandro Sciarroni: Joseph

En man står med ryggen mot publiken. Framför honom står ett skrivbord med en laptop som han kopplar upp mot en stor skärm. Han söker sin egen avbild i allt han ser, och det är bara genom skärmen som publiken kan möta hans blick.

Genom ett starkt symbolspråk och en fängslande närvaro kopplar Joseph ett ensamt sökande efter en mänsklig kontakt till de stora och eviga frågorna. Skärmen delar upp dansen till en kaleidoskopisk mosaik. Solot är inte längre en enmansföreställning, utan dubbleras, amplifieras och manipuleras i en magisk och trollbindande föreställning.

Om Ludvig Daae

Ludvig Daae är en norsk koreograf och dansare som främst arbetar i Stockholm och Bryssel. Han utexaminerades från P.A.R.T.S. 2008 och har sedan dess arbetat med bland andra Deborah Hay, Xavier Le Roy, Mårten Spångberg och Gunilla Heilborn. Hans egna verk har synts på Bâtard Festival i Belgien, Biennale de danse de Val de Marne i Frankrike och MDT. Han har tidigare gästat Dansens Hus med Market (2009).

”Jag ville med detta skapa ett objektifierande av mig själv som dansare, skapare och produkt, samt visa på hur jag som danskonstnär idag känner att jag måste ta mig an olika roller och kroppar. […] Och så kändes det skönt att ha lite hjälp, så att jag kunde vara mindre ensam på scenen.”
Ludvig Daae i intervju på Dansstationen

Om Alessandro Sciarroni

Alessandro Sciarroni är en dansare, koreograf och regissör med en bakgrund i visuell konst och många års teatererfarenhet. Hans verk har presenterats i 17 europeiska länder under dans- och teaterfestivaler. Han blev den första italienska konstnär att få stöd av Modul-Dance 2013.

 Den 12 september kl. 14.00 ges Joseph/MM för skolor, från högstadiet och uppåt. Skolbiljetter bokas via Dansens Hus biljettkassa på telefon 08-508 990 90 eller
via e-post [email protected]

Biljetter

Dela event: