Biljetter

28 aug

19:00

Dansens Hus på rymmen!
Fredag 28 aug hittar du Dansens Hus på Parkteatern i Vitabergsparken med smakprovskvällen Next Stop: Dansens Hus. Du får se utdrag ur några av höstens föreställningar, höra koreografer berätta kort om sina verk och du får en hel scen full med inspirerande dansare och begåvade musiker. Kvällens konferencier och ciceron: Annelie Gardell, teaterchef på Dansens Hus. Styr upp picknickkorgen och stäm träff vännerna så syns vi i Vitan och fredagsmyser.

På scen:
Melo   
Livekonstkollektivet MELO bjuder de på dans och livemusik från föreställningen For Grandma och samma dag firar gruppen skivsläpp för EP:n med samma namn. I höst, den 30 oktober står de på Dansens Hus med barnföreställningen Spåra.

Andersson Dance

Koreograf Örjan Andersson visar, mitt under kreationsprocess, upp delar ur Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia. Fem dansare ger oss smakprov föreställningen och Örjan berättar om Örjan berättar om arbetet.

Cullbergbaletten
Tänk dig ett hav. Vad ser du? Scenen som ett hav av oändliga möjligheter. En dansare som ett hav av oändliga möjligheter. 21 dansare medverkar i detta konstnärliga kultmöte mellan lektronmusikmästaren Laurie Anderson skapar koreografen Deborah Hay, där inget sker av en slump. Figure a Sea utmanar, utan att förminska, dansarnas intelligens, skönhet och snabbhet och bjuder på ett flöde av det odefinierade, för båda dansarna och för publiken.

Gunilla Heilborn
Inspirerad av Nobelprisvinnarna i medicin har koreografen och filmskaparen Gunilla Heilborn gett sig ut på en egen odyssé i minnets och navigationens utmarker. I kommande The Knowledge grottar hon ner sig i minnestekniker, navigationssystem och illusioner om sanning. För första gången på länge står Gunilla Heilborn själv på scen och håller ett gestaltat föredrag som får din hjärna att växa.

Viktor Fröjd
En blandning av popping, hiphop, house och tutting har blivit Viktor Fröjds helt egna rörelsespråk fyllt av driv, flow och energi. I sin föreställning Ett slags mellan riktar Viktor Fröjd blicken mot mellanrum. Mitt emellan olika saker eller upplevelser kan vi hitta det oväntade. Ett slags mellan är en resa i nuet där allt är tillåtet och allt händer.

Tid och plats: Fredag 28 aug kl 19:00-20:00, Vitabergsparken, Parkteatern.

Biljetter

Dela event: