
Båda föreställningstillfällena avslutas med ett eftersnack med Philip Berlin Den 8:e med Björn Säfsten och den 9:e med Ebba Witt-Brattström. Läs mer.
Medverkande
Koreografi
Philip Berlin
Dansare
Viktoria Andersson, Linda Blomqvist, Darío Barreto-Damas, Jim de Block och Victor Lans (praktikant från Balettakademien Stockholm yrkesdansarutbildning)
Koreografassistent
Linda Blomqvist
Scenografi/ljus
Daniel Åkerström-Steen
Kostym
Philip Berlin och Daniel Åkerström-Steen
Komposition
Yoann Durant
Tekniker
Viktor Ros Palmklint
Skräddare
Kajsa-Lisa Larsson & Gemma Pickerill
Instudering näverlur:
Bengt Jonsson (riksspelman)
Produktion
Johnson & Bergsmark
Administration
Anna-Karin Domfors/Interim Kultur
Samproduktion
PJDC forskningscenter, Dansens Hus, Dansnät Sverige, Norrlandsoperan, Ljusdals Riksteaterförening.
Genomförs med stöd av
Kulturrådet, Region Gävleborg & Ljusdals kommun.
Residens
Norrdans & PJDC forskningscenter
Foto
Rikard Nilsson
Filmteaser
Jim de Block
Metalliskt konfettiregn, manligt renässansmode i latex och en känsla av ett evigt ihållande crescendo.
Spelas på
Dansens Hus Elverket, Linnégatan 69
Föreställningslängd
45 min
Koreografen Philip Berlin bjuder med Le Scénario på en intensiv och intagande premiär där dansarnas kroppar glider över golvet, vistas i luften – allt för att låta fötterna röra så lite som möjligt vid golvet. Vi dyker in i rummet, står inte stilla en endaste sekund medan konfettiregnet sveper ner över våra huvuden. Vi hoppar, vi vänder oss och svävar – allt till de ljuva tonerna av postpunk.
Men vad är det för ett scenario det handlar om egentligen? Är detta den enda slutgiltiga finalen – eller en rad av finaler som avlöser varandra? Vad är det för samtid vi vistas i när vi närmar oss den slutliga hänryckningen?
Le Scénario refererar till flera amerikanska och europeiska post-(post)moderna koreografers tankar kring expansivt hoppande som exempelvis Merce Cunningham, Lucinda Childs, Michael Clark och Cristina Caprioli. Arbetet springer ur lusten att utarbeta rörelsematerial med hög komplexitet som behandlar modernistiskt expansivt hoppande, dess idévärld och teknologi.
Det konceptuella ramverket är skapat i nära samarbete med dansaren Linda Blomqvist, scenografen Daniel Åkerström-Steen samt kompositören Yoann Durant.

Philip Berlin
Philip Berlin är född 1991 och uppvuxen vid Asköviken-Tidö utanför Västerås.
Numera bosatt i Stockholm och verksam inom dans- och koreografi- fältet i Sverige och internationellt. Berlin har tidigare visat koreografiska arbeten på bl.a Théâtre de la ville, Scenkonstmuseet, Dansens hus, samt på Moderna Museet och MDT – Moderna Dansteatern, då tillsammans med Louise Dahl.
Berlin har arbetat med ccap/Cristina Caprioli, Björn Säfsten, Frédéric Gies, Anja Arnquist, Norrdans, Mats Ek, Mårten Spångberg och Cullberg/Riksteatern m fl. Berlin har även arbetat för CCN Ballet de Lorraine i Frankrike, och dansade i verk av bland andra Merce Cunningham, Mathilde Monnier, William Forsythe, Tero Saarinen, Faustin Linekula och Maria La Ribot.
Vidare har Berlin samarbetat med Gisèle Vienne (FR), och turnerat internationellt med föreställningen Crowd.
2014-2019, initierade han med Ulrika Berg, Cristina Caprioli och Anna Grip projektet SUNDAY RUN UP – ett sammanhang som samlade konstnärer verkande inom litteratur, koreografi, musik och konst. Ett projekt som grundade sig i en önskan att bereda plats för konstnärliga praktiker och sociala processer. Han har pga sitt intresse för dessa processer också deltagit i en rad symposier inom samtida politisk teori och konstnärlig praktik vid exempelvis NYU Tisch School of the Arts.