I sitt nya verk vill Jefta van Dinther vilseleda och utmana publiken med en fusion av koreografi, ljus, ljud och scenbild.

Biljetter

 Verket pendlar mellan dansarna och deras rörelser, och materialen de interagerar med. Fram träder koreografins kärna. Grundläggande element blandas och vecklar ut sig till hisnande storhet, där det råa möter det psykedeliska. I denna skärningspunkt mellan faktum och fantasi, sätter Plateau Effect vår förmåga att överträda här och nu på prov.

I Plateau Effect liknar dansarna ett samhälle i konstant och rotlös rörelse genom olika landskap. Kommunikation,  transport, byggande och bosättande blir koreografi och enar dansarna i ett försök att skapa något mer än en ensam person kan åstadkomma. Genom kropp och röst, genom ljud, ljus och material, böljar sig denna kraft  fram och tillbaka mot publiken. Försjunket i David Kiers ljudlandskap, med ljusdesign av Minna Tiikkainen och scenografi av SIMKA, rusar verket fram genom dansarnas arbete. Vibrerande och ohejdbart.

– Med Plateau Effect vill jag fortsätta utveckla utforskandet av varseblivning. Jag vill att kroppen, ljuset och ljudet bokstavligen ska bre ut sig och nå fram till publiken på ett direkt sätt, utan att behöva tolkas. Jag vill ge publiken en möjlighet att vistas i något som de inte känner igen. Titeln Plateau Effect refererar till ett tillstånd av stabil utveckling och produktivitet som efter ett tag når en utplaning, säger Jefta van Dinther om sitt nya verk.

Biljetter

Dela event: