Biljetter

I höst har H2DANCE premiär på 20 Strangers, en interaktiv föreställning utan dansare – där publiken är aktörer och utformar föreställningen i samarbete med H2DANCE. För att utveckla sitt verk genomför de workshops. Konceptet bygger på att utveckla empati och samarbete med människor du inte känner. 20 Strangers instrueras live av koreograferna Hanna Gillgren och Heidi Rustgaard. Instruktionerna ges live genom hörlurar och publiken besvarar dem på sitt eget sätt och gör val under föreställningens gång.

H2DANCE vill under workshopen samarbeta med en så bred social och kulturell mix som möjligt.  Att möta folk man kanske inte normalt träffar är en stor del av deltagarnas erfarenhet under workshopen. Hur förhåller vi oss till en grupp, och vilka fördomar spelar in när vi gör val? Hur kan vi samverka för att skapa balans och empati mellan sociala grupper och kulturer?  H2DANCE kommer att samarbeta med dramaturgen Martin Hargreaves som tar del av utvecklingsarbetet och workshops och på det sättet lär känna stycket från insidan. Koreografin bygger på deltagarnas egna rörelsesvar på koreografernas instruktioner. Tillsammans kommer vi att undersöka interaktioner och möten baserade på dessa frågor:

  • Hur kan vi samarbeta och dela rum inom en koreografisk aktivitet?
  • Var går gränsen, och hur fria är vi när vi interagerar?
  • Vilka är våra individuella normer och koder och är vi villiga att bryta dem?
  • Är vi beredda att utmana inlärda beteendemönster?
  • Hur bedömer vi människor baserat på utseende?
  • Hur kan vi tillhöra en grupp och var finns individen inom gruppen?
  • Vad är tabubelagda ämnen i vår kultur?

En viktig del av arbetet tar sedan plats efteråt. Deltagarna ska då kunna prata med varandra och med koreograferna i ett icke formellt sammanhang.

”Därför blir den sista delen av workshopen en diskussionsdel, där vi engagerar oss i vad som hände under workshopen och varför deltagarna reagerade som de gjorde”

H2DANCE vill utforska fördomar baserade på ytlig information och hur vi reagerar och förhandlar om detta som individer och grupp.

”I utvecklingen av föreställningen kommer vi att titta på hur deltagarnas rörelserespons kan forma bilder, hur förändring av fokus kan ändra mötet, att titta på eller bort ifrån, hållning, hålla hand, luta sig emot, stötta, trycka bort eller ändra hastighet”

Fredagens workshop blir även en work-in-progress visning där en mindre publik bjuds in. Väljer man att delta under fredagen får man en chans att träffa och diskutera upplevelsen och resultatet av processen med andra deltagare, konstnärer, vänner och familj.

VILL DU VARA MED?

Maila namn, ålder, telefonnummer samt vilka datum du önskar delta till: [email protected]

Vem som helst kan delta oavsett ålder, förmåga och bakgrund. Ingen dans eller teatererfarenhet krävs.

Gå till H2Dances hemsida

Biljetter

Dela event: