Biljetter och info

1 november

19:00

Köp

2 november

19:00

Köp

3 november

19:00

Köp

Eftersamtal med professor Bojana Cvejic efter föreställningen 2 november.

Medverkande

Koncept och koreografi
Rosalind Goldberg

Utvecklad tillsammans med och dansad av
Sigrid Hirsch Kopperdal

Musik
Camilla Vatne Barratt-Due

Ljusdesign
Anton Andersson

Scenografi och kostym
Tarje Eikanger Gullaksen

Dramaturg
Maja Zimmermann

Samproduktion och stöd
BIT-Teatergarasjen Bergen, Henie Onstad Kunstsenter, Tanzfabrik Berlin,  RAS-Regional Arena for Samtidsdans, Rosendal Teater i Trondheim, Kunsthøgskolen i Oslo, Rosalind Goldberg, Sigrid Hirsch Kopperdal, Tarje Eikanger Gullaksen, Camilla Barratt-Due, Danse- og Teatersentrum via stödordningen som finansieras av UD i Norge, Norsk kulturfond .

Om att göra dina mörka krafter till din bäste medspelare.  

Spelas på

Dansens Hus Lilla scen, Barnhusgatan 14

Kroppen bär på lager av dynamit. Destruktiva krafter lurar under huden och är en del av vår existens. Vår förmåga att gå igenom metamorfoser hör till vår biologi och vi hyllar den förmågan till förändring. Förändringen ses ofta som något positivt, en progression, ett steg framåt. Men den kan också gå åt andra hållet, bakåt. Förmågan till förändring vägs ofta upp av en form av förstörelse vilket inte motsäger livet, den gör snarare livet möjligt. 

DARK DYNAMITE är en koreografi för en dansare, inklusive flera skulpturer och en akustisk-elektronisk kör. Arbetet har letts av ett utforskande av mörka krafter som formar våra kroppar – accelererar eller bromsar oss, såsom trötthet, slöhet, apati, rastlöshet, försumlighet, förtvivlan, tygellöshet. Dessa krafter är krävande, de kan förgöra oss när som helst. Det är en sida av livet många vill glömma, som ofta döljs bakom diagnoser som distanserar det från det vardagliga, även om det är inget mindre än livet självt. Ju mer vi diagnostiserar de sårbara sidorna av livet tenderar vi att krympa det vi kallar normalt. Genom att låta livets tygellösa och trötta sida vecklas ut, pekar koreografin på idén att livet är en självformandemateria bortom kontroll, där dess mörka krafter är oundvikliga medspelare. 

ad