Biljetter

Varje dag kl 17.00 och 20.00 händer det spännande saker på ScenUnder – en scen som är gratis för alla och som är belägen på Dansens Hus garderobsplan. Här bjuder vi på smått och gott- allt från föreställningar till work-in-progresses och annat smaskigt för den som är nyfiken. Möt bland annat Eroll och Linnéa som arrangerar en visklek som involverar publiken. Se hiphopens historia – och framtid! – i Old to the New. Och varför inte ta chansen att själv få synas?

Above the Clouds tar dig med till 70-talet, 80-talet, 90-talet och slutligen till framtiden i Old to the New. Du kliver in i en annan värld där ScenUnder har förvandlats till en tidskapsel med hjälp av film, ljus, musik och scenografi. Above the Clouds visar upp hiphopkulturens uppfinningsrikedom och banbrytande tendenser, men kopplar det till ett historiskt perspektiv. Och spanar in i framtiden!

I Råsaft skapar Linnéa Sundling och Eroll Dobreva en föreställning som aldrig kommer vara likadan två kvällar i rad. Det blir en scenisk lek med mellanrum och kommunikation där du som åskådare tillsammans med dansarna utgör vad som sker. Eroll och Linnéa serverar rawfood i form av dans där du får i dig alla vitaminer. Råsaft erbjuder ett spännande och oväntat dansmöte.

I programpunkten ”Sparkling fresh” presenterar vi streetdansens nästa stjärnor! Från Kiruna kommer breakdancegruppen Until the End Crew som består av sju unga killar från lika många olika bakgrunder. De självlärda killarna började träna tillsammans i en tvättstuga, och med hjälp av youtube-filmer och en enorm envishet blev de snabbt skickliga och nådde stjärnstatus när de placerade sig topp tre i Talang Sverige 2014. Nu presenterar de sitt verk ”It’s ok” på ScenUnder, en föreställning som handlar om hur det är att komma till Sverige, om att möta fördomar och varför man behöver lämna sitt hemland.

Biljetter

Dela event: