Biljetter

29 sep

19:00

Skapa dans är en möjlighet för dig som gillar att skapa din egen dans och koreografera själv eller tillsammans med andra. En tävling där alla dansstilar är välkomna.

Under hösten coachas de tävlande av professionella koreografer och får möjlighet att delta på flera workshops för olika dansstilar.

Skapa Dans vill uppmuntra till ett eget dansskapande hos unga och visa på den fantastiska kreativitet, kompetens och kunnande som finns. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik så kan ungdomar på olika nivåer och med olika dansstilar vara med.

Vinnaren utses av en jury och får tävla i riksfinalen på Riksteatern i Hallunda den 3 november.

Mer info om hur du tävlar hittar du här. 

Om koreografen

Mer om: Skapa dans

Skapa Dans startades i Uppsala län för över 10 år sedan och består nu av tolv regioner i Sverige där varje region har sin egen tävling varje år. Dansstycket som går vidare från den egna regionen får åka på riksfinalen som har arrangerats på olika platser i landet varje år.  Sedan 2015 arrangeras den i samarbete med Riksteatern i Hallunda, Botkyrka. Under tre dagar får ungdomarna ta del av workshops, se dans på Dansens Hus, träffa dansutbildningar och uppträda. Första priset är en heldag med Cullbergbaletten.


DIS har arrangerat Skapa dans under fem år i Stockholms län och byggt upp ett nätverk av fritidsgårdar, kulturskolor, ungkulturhus och kommuner som bildar en arbetsgrupp som i sin tur arbetar ut till ungdomar i den egna kommunen. Skapa dans-tävlingen har tidigare år arrangerats i Botkyrka, Vallentuna, Spånga Tensta, Nacka men det har varit med deltagare från hela Stockholms stad och län. De som är med arrangörer i Skapa dans i år är: Botkyrka, Sollentuna, Solna, Lidingö, Haninge, Huddinge, Nacka, Spånga Tensta SDF, Lidingö, Täby och Kulturskolan Stockholm.

Biljetter

Dela event: