Butch realness när Qarl Qunt äntrar scen.

Biljetter

20 mar

19:00

21 mar

19:00

I SLICK äntrar Sofia Södergård scenen transformerad till drag kingen Qarl Qunt. Vi får följa med på hans fjärde världsturné både på och bakom scenen. Qarl har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

Lyssna på Kulturnytt P1´s inslag om Sofias om förvandlingen till Qarl Qunt

SLICK hade urpremiär på Dansens Hus festival Urban Connection 2018. Under hösten 2018 gick den på turné runt om i landet i samarbete med Dansnät Sverige.

Om koreografen

Porträtt av Sofia Södergård

Sofia Södergård

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Utbildad på klubb och streetdancescenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola.
Sofia är en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga.
Under det senaste året har hon koreograferat Familjen Kaos senaste föreställning De redan frälsta likväl som Farnaz Arbabis Angels in America på Dramaten.
Vintern 2018-2019 arbetar Södergård på Teater Västernorrland och spelar Elake Måns i Pelle Svanslös.

2018 var Sofia nominerad till Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris.
Föreställningen SLICK är uttagen till Scenkonstbiennalen 2019 som arrangeras 14-19 maj 2019 i Sundsvall/Härnösand

Biljetter

Dela event: