Biljetter

22 apr

19:00

23 apr

19:00

24 apr

19:00

Dada Masilos kritikerrosade och uppmärksammade version av Svansjön har turnerat över hela världen. Nu är det Stockholms tur.

I ett land härjat av aids och där homosexualitet är tabu vågar hon syna samtiden, vrida och vända på kön, sexualitet, identitet och kultur. Prisbelönta koreografen Dada Masilo är känd för att ta västerländska klassiker och se på dem med sydafrikanska ögon. Skolad i klassisk balett och modern dans mixar hon in afrikansk dans, explosiv energi och stor humor. Det är intelligent, fyllt av symbolik och gester – högoktanigt!

Det internationella genombrottet kom med Hamlets Ofelia. Masilo ifrågasatte och spelade ut hennes galenskap, men fick samtidigt fram hennes inre sårbarhet, i ett helt nytt uttryck. Sedan dess har klassiker som Romeo och Julia, Carmen och Döden och flickan varit under Masilos danslupp. Vi har valt att visa hennes kritikerrosade och uppmärksammade version av Svansjön, som har turnerat över hela världen. Tolv dansare på scen gestaltar spänningen mellan kärleken och ondskan, det konsekventa utforskandet av tidlösa konflikter.

Ingår i Destination Joburg – Maputo – en hel månad på Dansens Hus med afrikanska koreografer, dansare och musiker.
Se hela programmet här

Biljetter

Dela event: