Biljetter

3 dec

19:00

4 dec

19:00

5 dec

19:00

Carl Olof Berg drar sig inte för att blanda humor med gravallvar. I sina tidigare föreställningar har han tolkat allt från prinsessgymnastik från 60-talet, poplåtar skrivna av män med sitt enmanscoverband Bögen till guidade visningar av herrklubbar. I det nya verket The Manchild Research är utgångspunkten intervjuer med män som pratar om att inte ha barn. Det är en föreställning som tar upp frågor som; Har du någonsin föreställt dig vara gravid, och Vad är sexualitetens funktion?

Den moçambiquanska koreografen Panaibra Gabriel Candas verk behandlar ofta identitet och kulturellt arv. Han har tidigare besökt Dansens Hus med föreställningarna Point of Intersection och The Marrabenta Solos. Där blandade han moçambiquansk gitarrmusik, dans och muntlig berättelse till en uppgörelse med 400 års kolonialism. I sitt nya verk Metamorphoses letar Canda och tre dansare efter ett nytt uttryck och nya sätt att ta sig an det som är ”annorlunda”.

Om exChange Moçambique – Sweden
Föreställningen presenteras inom ramen för exChange Moçambique – Sweden; ett ettårigt konstnärligt utbytesprojekt som vill väcka frågor kring vilka kroppar som syns på scen, vilka normer som råder och hur ett inkluderande perspektiv på kropp och koreografi kan utveckla den samtida och framtida dansens möjligheter. Projektet består även av bl.a. symposiet exChange Perspectives (som ägde rum i mars 2015) och en workshop och filmskapande i Maputo (sommaren 2015). Se dokumentären från workshopen i Maputo av Ylva Henrikson.

Projektet exChange Moçambique – Sweden drivs av Dansens Hus i Stockholm och CulturArte i Maputo, i samarbete med DOCH Dans och Cirkushögskolan/Stockholms konstnärliga högskola och Skånes Dansteater, och genomförs med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse och Svenska Institutet.

Biljetter

Dela event: