Ett förkroppsligat visuellt verk där förfäderna möter den levande världen.

Biljetter

Föreställningslängd

minuter

1 jun

18:00

2 jun

18:00

4 jun

18:00

5 jun

15:00

5 jun

18:00

I vår visar 16 studenter på Stockholms konstnärliga högskolas (SKH) kandidatprogram i dans sin slutproduktion på Dansens Hus. Studenterna kommer att arbeta med koreografen Amanda Piña som gör ett helt nytt verk för och med högskolans studenter.

Verket utgör en del av studien Climatic Dances som i sin tur är en del av projektet Endangered Human Movements – en långsiktig forskning utförd av koreografen Amanda Piña om den nuvarande förlusten av planetens kulturella och biologiska mångfald.

I Climatic Dances inspireras koreografen av den mexikanske antropologen Alessandro Questas dansverk som behandlar klimatförändringar och exploatering av gruvdrift.

I verket utforskar Amanda Piña hur föreställningarna om jorden har förändrats genom tiden och i relation till olika historiska geneologier och ontologier. Här blir hennes biografiska landskap, ett särskilt berg i de centrala Anderna i Chile, som idag förstörs av neo-extraktionskrafter, en plats där man kan dela sorg och raseri, att sörja och stå upp.

Projektet Endangered Human Movements startade 2014 och inom ramen för det har det utvecklats en rad föreställningar, workshops, installationer, publikationer och ett omfattande onlinearkiv som rekonstruerar, omkontextualiserar och betecknar mänskliga rörelsepraxis som riskerar att försvinna. Projektet syftar till att frigöra deras framtida potential. Mer info om studenterna hittar du på SKHs hemsida

Föreställningen livestreamas 3 juni kl 18.00

https://vimeo.com/event/1028220

Amanda Piña

Amanda Piña är en mexikansk-chilensk-österrikisk konstnär och kulturarbetare som bor mellan Wien och Mexico City. Hennes arbete handlar om avkolonisering av konst med fokus på rörelsens politiska och sociala kraft.

Hennes verk är samtida ritualer för tillfällig nedmontering av de ideologiska åtskillnaderna mellan modern och traditionell, människan, djuret, naturen och kulturen. Amanda Piña är intresserad av att skapa konst bortom idén om en produkt och att utveckla nya ramar för att skapa sensuella upplevelser.

För mer info om Amanda Piña, klicka här

Medverkande

Koreografi

Amanda Piña

Koreografi överföring

Juan Carlos Palma

Dansare

Jane Sievänen, Mariê Mazer, Wilma Seppälä, Wilma Maunula, Tone Johannessen, Natalia Drozd, Taika Rautiainen, Sigrid Sjöholm, Heta Asikainen, Cilia Herrmann, Sonja Karoliina Aaltonen, Daphne Giannikopoulou, Mariana Dias, Aleksandra Krzekotowska, Beatriz Pereira, Carolina Rodrigues

Musik/ljud

Christian Müller

Ljus och scenografi

Michel Jimenez

Teori & forskning

Alessandro Questa, Amanda Piña
Juan Carlos Palma

Produktion

Isabella Strehlau

Turnéansvarig

Something Great (Berlin)

Senior rådgivare

Marie-Christine Baratta-Dragono

Management

Angela Vadori (SMart)

Samproduktion

Nadaproductions, Stockholms konstnärliga högskola

Biljetter

Dela event: