En hel dag full av battles på Dansens Hus Stora Scen.

Biljetter

11 maj

11:00

Välkommen till Urban Connection där vi, den 11:e Maj 2019, bjuder in er till Battle i två kategorier!

Kl 11:00 – 12:00 Registrering för tävlande i Youth Battle och Crew Battle!
Säkra din plats och anmäl dig redan nu!
bit.ly/signup_youthbattle
bit.ly/signup_crewbattle

Kl. 12 – 14 Open Style Youth Battle – 1 vs 1

Kom och se den nya generationens dansare göra upp om vinsten. Det är ett open style battle vilket menas med att alla dansare kan ställa upp oavsett vilken genre eller stil man dansar. Musiken som kommer att spelas är urban. Domarpanelen består av tre erkända dansare. All dansare som anmält sig kommer att göra ett uttagningssolo. Juryn väljer ut 8 dansare som går vidare till kvartsfinal sedan semifinal och final.

Det är upp till 15 års ålder på Youth battle som gäller! 

ILTD kommer välja ut 1 dansare som får åka till Paris och delta i ILTD All Star Kids i november 2019. I detta ingår resa och hotell för 1 barn och 1 vuxen.

Domare Youth battle
Mona-Lisa (SWE)
Paris (UK)
Zyko (FRA)

Kl. 14 – 16  Open Style Crew Battle

Det är dags att samla ihop sitt crew och visa vem som är hungrigast just nu. Ditt crew kan bestå av 3 – 5 dansare och musiken som kommer att spelas är urban.

Varje crew har två minuter till sitt förfogande att visa upp sig och sina skills. Den välrenommerade domarpanelen väljer ut de 4 bästa lagen som sedan möts i semifinal och final. Vinnarna går hem med 6000kr.

Domare Crew Battle
Paris (UK)
Mackie (SWE)
Xhrk (SWE, UGA)

Kl. 17 – 19 I Love This Dance All Star Duo

I Love This Dance All Star Game är ett koncept som startade 2010 i Paris och har lockat till sig de allra bästa dansarna i världen. Konceptet fungerar som ett battle men utan vinnare, en plats för dansarna att utmana varandra och sig själva utan att bli bedömda av en jury.

Dansarna blir utvalda av I Love This Dance och de blir ombedda att välja en låt. De blir sedan ihop parade med en annan dansare som de ska möta i ett exchange battle som också har valt en egen låt. I första omgången så dansar de till motståndarens låtval och i den andra omgången dansar de till sin egna.

För första gången någonsin arrangeras det nya konceptet I Love This Dance All Star Duo. Urban Connection är överväldigade av att ILTD All star Duo är en del av Urban Connection battle och dessutom att konceptet får sin premiär här på Dansens hus.

Konceptet fungerar likadant som tidigare men denna gång så har de parat ihop duos som ska möta varandra och dansa till varandras låtar. Förvänta er magiska stunder när dansare från Sverige, Frankrike och England möts i ett bubblande utbyte.

Om koreograferna

David Rigo

David Rigo är freestyledansare och hans huvudstil är popping. Han är grundaren till Sveriges mest poppinginriktade dansbattle, Popping Evolution, en tävling som numera är känd över hela världen.

I Sverige har han utbildat sig för Razzle Dazzle, Damon Frost, Prime, Manne, Niki Tsappos, Martin C Ferretti, Supreme och Oooooh Tiffany. Utomlands har han utbildat sig för Gucchon (JAP), Slim Boogie (USA), Greenteck (CAN), Rashaad (USA), Tempo (USA), Kite (JAP), Slick Dogg (USA), Future (USA), Hitmaster Fish (USA), Wiggles (USA), DeyDey (FRA) och Djidawi (FRA).

Han är även medlem i det internationella poppingcrewet G-style som gör shower och tävlar över hela världen. På tävlingar går han under namnet Fowkus och har vunnit många tävlingar både i Sverige och utomlands. Han vann Streetstar Juste Debout Scandinavia 2013 inom stilen popping.

Viktor Fröjd

Viktor Fröjd är en danskonstnär baserad i Malmö sedan 2016. Han har studerat vid den 1-åriga streetdanceutbildningen på Åsa folkhögskola utanför Katrineholm och har en kandidat i danspedagogik med inrikting street från Danxs och Cirkushögskolan.

Viktor identifierar sig själv som en freestyle dansare och de flesta av hans dansverk börjar från den platsen. I sina verk finns ett normkritiskt förhållningssätt till streetgenren och scenkonst i allmänhet och de senaste åren har funderingarna kretsat kring tid, fenomenet början och ärlighet. Utanför skapandet av föreställningar battlar han och då främst i stilen house. Han är också aktiv i streetdancescenen både som dansare och arrangör av events och battles.

Biljetter

Dela event: