Locus är en plats där människan andas, lever och förändras genom rörelser och rytmer. Det är en plats som säger ja till livet i en tid då många tappat tron på framtiden.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

20 okt

19:00

21 okt

15:00

Är Locus en utopi? Kanske inte. Vi behöver kanske bara ändra vår blick på den verklighet vi skapat. För saker är alltid vad de är, inte vad de verkar vara.

På scen ser vi de tre dansarna Anton Borgström, Joanna Holewa Chrona och Abigail Vrede som liksom Viktor Fröjd har sin bakgrund inom streetdance. Video- och ljusinstallationer skapar tillsammans med dansarna på scenen och publiken i salongen en gemensam plats i förvandling. Den nyskrivna musiken rör sig mellan akustiskt och elektroniskt, mellan vardagligt och förvrängt där rytm och resonans uppstår och förändras.

Locus är ett samarbete mellan Scenkonst Sörmland och Riksteatern och föreställningen har urpremiär i Eskilstuna den 29 september. Därefter går den på turné med Riksteatern i hela landet under hösten 2023. För fullständig turnéplan, klicka här

Viktor Fröjd

Viktor Fröjd är danskonstnär och baserad i Malmö. Genom både beställningsuppdrag och egna produktioner skapar Viktor verk för större och mindre scener. Att ha sin grund i street och klubbdans betyder att det improvisatoriska ständigt är närvarande i hans verk. Och även att han har en förståelse för det sociala, att alla som är i rummet påverkar stämningen i rummet och det som uppstår där.

Anton Borgström

Anton Borgström har vunnit flera prestigefyllda battles/tävlingar runt om i världen. Han arbetar med en rad koreografer såsom Kenneth Kvarnström, Fredrik ”Benke” Rydman, Cristina Caprioli och Örjan Andersson.

Joanna Holewa Chrona

Joanna Holewa Chrona är dansare, koreograf och DJ verksam i Sverige och Sydafrika. Med sin bakgrund i streetdance samt från väst/sydafrikanska kulturdanser är Joanna verksam inom den internationella battlescenen och den samtida dansen.

Abigail Vrede

Abigail Vrede är en holländsk dansare. Efter att ha börjat med hiphop och house har hon även utbildat sig samtida dans i Norge, Sverige och Nederländerna. Hon är nu verksam i Norge.

Foto: Sören Vilks
Viktor Fröjd | Locus
Biljetter

Dela event:

WORKSHOP: Lör 21 okt

Viktor Fröjd, dansare och koreograf, håller workshop på Elverket kl 10-12. Klassen är öppen för alla från 12 år, proffs som nybörjare, med eller utan housevana. I denna workshop lägger  Viktor Fröjd fokus på att hitta upplevelsen i dansen. Med housemusik, gung, rytmik och polorytmik tar vi oss igenom olika tillstånd, drills och footwork. Viktor lär ut några grundsteg som används i olika övningar och kortare koreografier.

Klicka här för att boka

En plats där dansen återförtrollar livet

Svenska Dagbladet