Snillrik matematik, existentiell marsch och nostalgiska intensiteter sätts i rörelse i koreografen Björn Säfstens nya verk för fyra dansare på Elverket.  

Föreställningslängd

60 minuter

Ur intrikata mönster av gående, vridningar och plötsliga stopp uppstår verket  And so we’re gone och skapar en detaljerad och fascinerande rörelseväv. Genom formationer bildas geometrier, ritualer och vardaglighet där minnesbilder sprängs in, eller är de fantasier, intensiteter från ett liv levt och ett liv förlorat.

Björn Säfsten är tillbaka på Dansens Hus med ett helt nytt verk! Verket tar sin avstamp i ett upprepade mönster av gående, ett koreografiskt grepp angripet med humor, allvar, minnesbilder och en dos av fantasi. Relationen mellan tidens oändlighet och vår egen tidsbegränsade dödlighet har stått i centrum för processen. Hur stoppas vi av ett minne som attackerar oss plötsligt? Förstår vi tidens orubbliga frammarsch, på riktigt, eller kanske alltid för sent?

Björn Säfsten fortsätter utmana det abstrakta och konkreta i rörelsens innersta i ett verk som förhoppningsvis bara just du kommer knäcka hemligheten i. Välkommen!

26 oktober

Premiärhäng i foajén efter föreställningen

27 oktober

"Möt Björn" 
Ett möte mellan publiken och koreografen Björn Säfsten efter hans föreställning ”And so we´re gone.