Biljetter

8 nov

19:00

9 nov

19:00

10 nov

19:00

Samhällets nästintill neurotiska upptagenhet av språkets definiering och klassifikation  är idag hyperaktuellt. Language fools är en lek med vokalljud, gester, kroppsspråk och fågelsång – språk i vid bemärkelse. Vilket perspektiv på världen anses vara dåraktigt och vilket är normalt? Hur definieras omvärlden av språket och hur formas individer av dess definitioner? Koreograf Björn Säfsten tar oss med på en resa in i språkets värld tillsammans med de meriterade dansarna Anja Arnquist, Sanna Söderholm och Henrik Vikman.

– Vi har brutit ned begreppet kommunikation till dess mest basala beståndsdelar för att komma åt betydelsen. Det är stundom väldigt humoristiskt och barnsligt, stundom på djupaste allvar. Vi leker, vi testar, säger Björn Säfsten.

Language fools är ett flöde av röster, gester och kommunicerande rörelser. Koreograf Björn Säfsten vill ifrågasätta enkelheten i våra sätt att definiera vår omvärld. I en tid där språk – fysiskt, verbalt och skriftligt – spelar en allt större roll, tittar han på vilka regler och discipliner som styr vår kommunikation.  Med ett koreografiska utforskande arbete söker han efter att öppna blicken för perspektiv på kroppar, individer och objekt ur nya synvinklar.

Föreställningen går på turné med Dansnät Sverige.

Biljetter

Dela event: