En historia om två individers strävan att finna nyckeln till livets oförutsägbara flöde.

Biljetter

8 maj

20:00

9 maj

20:00

”Contemplation” är Rebecca Livanious och Kevin Wedins första helaftonsföreställning för scenen. Båda är välkända dansare i den svenska hiphop-världen. De har rest världen runt för att delta i battles och olika produktioner. Du kan också ha sett dem i föreställningar under tidigare års Urban Connectionfestivaler, såsom Linnea Sonka och Tove Rådmarks ”Unvolution” där båda dansade.

Nu ska de för första gången ta steget fullt ut och göra en helt egen föreställning som de själva beskriver som: ”En historia om två individers strävan att finna nyckeln till livets oförutsägbara flöde.”

I föreställningen Contemplation har Rebecca och Kevin haft sina egna livserfarenheter kring samhällets normer och strukturer som utgångspunkt. Hur påverkar detta den egna självbilden och andras bilder av mig och av olika folkgrupperingar. Det handlar om samhörighet, gemenskap, fördomar; att följa intuitionen.

”Kärlek är okontrollerad, när vi tar kontroll av den, så förstör det oss. När vi försöker fängsla den, förslavar den oss. När vi försöker förstå den, lämnar den oss med en känsla av uppgivenhet och förvirring.”
(Paulo Coelho, 2014, ”By the river Piedra I sat down and wept”)

Om koreograferna

Rebecca Livaniou

Rebecca Livaniou började dansa vid 10 års ålder. Hon har bland annat utbildat sig på Åsa Folkhögskola i 2 år och på Dans och cirkushögskolan. Hon har också  battlat och varit världen runt i Frankrike,Tyskland, Norge, Finland, Holland, Österrike, New York, Japan, Sydafrika osv, för att utbilda sig inom olika dansstilar i syfte för att utöka och utveckla sin kroppsmedvetenhet, vokabulär och rörelsespråk.

Under 2017-2018 har hon som dansare medverkat i produktionerna/föreställningarna; Ambra Succis ”Lyssna!” och Linnea Sonka/Tove Rådmarks ”Unvolution” på förra årets Urban Connection-festival. Hon har även medverkat som dansare och koreograf i Mateja Kovacevics produktion ”The Hiphop Symphony”.

Kevin Wedin

Kevin Wedin har varit en del av den svenska hip hop kulturen i Sverige sedan han var 11 år. Som 18-åring började han studera hiphop och house på Åsa folkhögskolas One Style linje.
Kevin har även deltagit i flera projekt som dansare i dansvideos, musikvideos och kulturutbyten med andra länder.

Han har även jobbat ihop med gruppen 7th Tribe och vunnit advanced level showcase på Streetstar 2015.
Förutom detta så har Kevin en stor kärlek för improvisation och freestyle. Han har rest en del och deltagit i battles både i Sverige och utomlands till exempel Italien, Nederländerna, Danmark, Finland, Norge och Frankrike.

År 2018 dansade han i föreställningen ”Unvolution” på det årets Urban Connection-festival.

Biljetter

Dela event: