Biljetter

16 okt

19:00

”Ikväll är fröken Julie galen igen, komplett galen!” Öppningsrepliken i August Strindbergs klassiska verk har inspirerat Jeanette Langert som har gjort sig känd för sin kompromisslösa stil och säregna minimalistiska uttryck.

I Jean sätter hon den manliga rollen och kroppen under lupp. Utgångspunkten är tre dansare som förhåller sig till karaktären Jean. Dansarnas kroppar är ömsom kantiga, ömsom mjuka och rörelserna perfekt utmejslade in i minsta detalj. Jean har skapats som en nationell samproduktion och kommer att turnera genom Dansnät Sverige.

Jeanette Langert har hyllats för sina formstarka dansverk. Hennes senaste verk på Dansens Hus, Våroffer fick publiken att ge stående ovationer och i december 2014 vann den Scenkonstguidens pris i kategorin ”Årets Katharsis”.

Efter föreställningen är det eftersnack mellan koreografen Jeanette Langert och dramaturg Bodil Persson.

Gratis i samband med föreställningen: En kväll om makt, disciplin och maskulinitet på LO-borgen 14, 15 okt kl 19
I samband med Jean arrangerar vi en spännande kväll där du får uppleva koreografiska nedslag av Jeanette Langert och samtal med två av Sveriges främsta teoretiker; Edda Manga den 14 oktober och Sven-Olov Wallenstein den 15 oktober. Läs mer

Biljetter

Dela event: