Valerie Solanas ärlighet och vulgaritet har varit en inspirationskälla för Ellinor Ljungkvist och hennes dansare när de arbetat fram Angry Stories.

Biljetter

15 nov

21:00

16 nov

20:00

Föreställningen är baserad på verkligen händelser som dansarna själva varit med om. På ett genuint och utelämnande sätt delar de med sig av sina personliga berättelser. Avslöjar tabubelagda sanningar och förkroppsligar dessa scener genom olika tekniker och performativa idéer.

Ogillandet av känslosamma >>scener<< leder till rädsla för starka känslor, rädsla för vrede och hat, rädsla för att konfrontera verkligheten, eftersom en konfrontation med verkligheten till en början alltid leder till vrede och hat, i kombination med en brist på självförtroende när det gäller att hantera och förändra världen och när det gäller att på allra minsta sätt påverka sitt öde.
– Valerie Solanas, SCUM Manifest

Om koreografen

Ellinor Ljungkvist

Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter- University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Dans- och cirkushögskolan i Stockholm. Hon har tagit del i ett flertal samarbetsprojekt under sin tid i Wien och Berlin tillsammans med samtida dansare och performanceartister inom den fria scenen. Men de senaste åren har Ellinor lagt mer fokus på att etablera sitt egna koreografiska arbete vilket har stötts av bland annat Studienstiftung des deutschen Volkes och Dans i Örebro län.

Ellinors verk kännetecknas för sin kombination av nutida dans och performancekonst ofta baserat på verkliga händelser beskrivet ur ett kvinnligt perspektiv. På grund av sin utbildningsbakgrund och speciellt sin tid i Berlin är Ellinors verk av konceptuell approach när hon skapar sceniska verk utifrån personliga och sanna berättelser.

Biljetter

Dela event: