Efter att ha varit separerade i flera år hittar Mohamed och Latifa varandra igen på scenen. The Power (of) The Fragile är ett möte mellan två världar, två kroppar, två sinnen. Latifa har alltid drömt om att bli dansare, sonen Mohamed hade möjlighet att göra dansen till sitt yrke. Scenen blir en plats där minnen får ny betydelse och där en ny framtid kanske kan ta vid för de båda.

Biljetter

Föreställningslängd

70 minuter

1 dec

19:00

2 dec

19:00

The Power (of) The Fragile är ett ömt porträtt av den nära relationen mellan Mohamed och hans mamma. Deras liv och drömmar börjar smälta samman, men tiden gör anspråk på sitt utrymme mellan mor och son.

The Power (of) The Fragile är en samling bilder, reflektioner över hur relationen mellan mor och son kan se ut, över vad det innebär att vara hemma och att åka bort. Det är en föreställning om rörelse, om kroppar och människor, om vikt och vad det innebär att bära vikt, om att vara tillsammans och att vara isär.

Mohamed flyttade till Paris för att dansa som 15-åring men det var först efter att han fick permanent belgiskt medborgarskap som han fick möjlighet att öra sig fritt mellan hemlandet Tunisien och dansscenerna i Europa. Medborgarskapet gjorde också att han nu kunde ta med sin mamma som genom släktskapet tillslut kunde få visum till att besöka Europa.

Foto: Christian Tandberg/Dansens Hus Oslo

Mohamed Toukabri

Född i Tunis, Tunisien började Mohamed Toukabri dansa breakdance vid 12 års ålder. 2008 blev han antagen till P.A.R.T.S. dansskola i Bryssel. Han har samarbetat med Sidi Larbi Cherkaoui och Damien Jalet och var medlem i Needcompany (2013-2018). Hans första egenutvecklade verk ”The Upside Down Man” presenterades på Beursschouwburg 2019. Verket har turnerat i Belgien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Sverige och Österrike. Den valdes ut till Het Teaterfestival 2019 som en del av kategorin #NewYoung. The Power (of) The Fragile är Toukabris andra egna verk som koreograf

 

Biljetter

Dela event:

Efter föreställningen den 1 december samtalar koreograf Mohammed Toukabri med Karina Sarkissova. Läs mer.