Den samtida dansen öppnar upp på Elverket.

Biljetter

Föreställningslängd

240 minuter

15 okt

16:00

Obs! Gratis entré, men vissa aktiviteter kräver anmälan.

Varmt välkommen till vår nya scen på Linnégatan!

Fredagen den 15 oktober öppnar vi Elverket för nyfikna besökare och låter den samtida dansen fylla hela huset. Kliv ut på vår scen och känn dig som en stjärna eller få en introduktion till husets historia. Insup atmosfären i scenrummet, ta en drink eller något att äta i baren hos vår granne Brasseriet Elverket.

Vi bjuder vi såklart på utdrag ur vårt program och gäster i intervjusoffan.

Till våra klasser släpper vi ett antal biljetter nu, resterande på plats. Försäkra dig om en plats redan nu, anmäl dig nedan.

Dancehallklass
Gagaklass

Porträtt på DJ Cheza

Maele “Dj Cheza” Sabuni

DJ Cheza är även dansare och koreograf som är baserad i Stockholm. Hans unika DJ-sets karaktäriseras ofta av lekfullhet. Han har gjort flera framträdanden lokalt såväl som internationellt, som Way out West Festival, Juste Debout Nordic, The Nexus (Washington DC), Housedance Day (Budapest), The Abyss Housedance Experience (USA). DJ Cheza fick äran att ge en hyllningsshow för Legendary Grandmaster Flash vid Polar Music Prize Award 2019.

På senare år har han frilansat i olika produktioner. Bland meriterna finns produktioner för Riksteatern, Kulturhuset Stadsteatern, Melodifestivalen och den prisbelönade föreställningen Bach In The Street som visades på Dansens Hus 2019 och som kan ses digitalt. I november återkommer föreställningen Festen av koreografen Viktor Fröjd till Elverket, där DJ Cheza tar oss med på en resa genom housemusikens värld.

Dancehallklass

Lär dig dansa dancehall tillsammans med koreograferna Binta och Daniela Blackout från Blackout family. Klasserna riktar sig till ungdomar som är nybörjare och som vill utveckla sina kunskaper.

Dancehall är en dansstil från Jamaica med rötter i traditionella danser som formats i och med människors vardag. Rörelserna går hand i hand med musiken som uttrycker allt från samhällsfrågor till sociala sammanhang och personliga uttryck. Dancehall har en rå energi som är svår att undgå och dansen bygger på individens vilja att föra fram ett budskap. Foto: Matilda Rahm

Möt Fredrik ”Benke” Rydman

Fredrik Benke Rydman har positionerat sig som en av landets mest aktuella och sedda koreografer. Grunden la han i det legendariska danskompaniet Bounce Streetdance Company som under 13 år ritade om den svenska danskartan. Bounce inledde redan 1998 ett samarbete med Dansens Hus.

Fredrik Rydman är aktuell i höst med verket Snövit som visas på Dansens Hus stora scen. Möt honom i en intervju där han berättar mer om sitt konstnärskap och sin föreställning.

Bild på människor som dansar gaga

Gagaklass

Gaga/people -klassen erbjuder ett ramverk för deltagarna att “koppla upp sig” till sina kroppar och sin fantasi, uppleva fysiska förnimmelser, förbättra sin flexibilitet, uthållighet och smidighet . Med både explosiv kraft och förmågan att njuta av rörelsen befinner vi oss i en välkomnande, accepterande atmosfär. Under hela klassen guidas deltagarna till att öka medvetenheten om kroppen och ytterligare förstärka känslan. I stället för att gå från en stämning till en annan, är informationen mer skiktad och bygger in i en multisensorisk, fysiskt utmanande upplevelse. Medan många instruktioner är suggestiva och genomsyrade av rika bilder, är forskningen inom Gaga i grunden fysisk och kräver en specifik utföringsform. Varje deltagares personliga koppling till Gaga består i själva utforskandet.

Klassen är öppen för personer 16+, oavsett bakgrund inom dans eller rörelse. Deltagarna bör bära bekväma kläder och vara beredda att dansa barfota eller i strumpor. Det är lämpligt att ta med en flaska vatten och en handduk. 

Läs mer om Gaga. Denna klass är organiserad i samarbete med ilDance och hålls av Emma Rozgoni. Hon är dansare och pedagog baserad i Stockholm och har sin BA -examen i dans från Oslo National Academy of Arts. Efter år av forskning om Gaga blev Emma certifierad lärare 2012. Hon har undervisat i såväl Sverige som internationellt och hennes undervisnings-CV omfattar bland annat GöteborgsOperans Danskompani, Kungliga Operan, Cullberg, Carte Blanche Dance Company, Skånes Dansteater, Iceland University of the Arts, Dans- och Teateralliansen. Foto: Ascaf

Biljetter

Dela event:

Hålltider

16.00 Välkomna!
16.00 Maele “Dj Cheza” Sabuni i foajén
16.30 Dancehallklass på Elverkets scen
17.30 Teaterchef Johannes Öhman välkomnar
17.35 Intervju med koreograf Fredrik Benke Rydman
17.45 Nyfiken på vårt program?
19.00 Gagaklass på Elverkets scen